Afbeelding

KDO-sport Het Grote Gymfeest

Sport 90 keer gelezen

Hellevoetsluis - Lokale gymclubs organiseren van 3 tot en met 6 januari Het Grote Gymfeest. KDO-SPORT trakteert jongens en meisjes op een programma vol beweging. 120 clubs in Nederland doen mee.

Via uitdagende workshops en proeflessen maken kinderen op speelse wijze kennis met de gymsport. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Het Grote Gymfeest is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Epke Zonderland is ambassadeur.

Epke Zonderland
Ambassadeur Epke Zonderland: "Ik roep iedereen op om met zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes naar Het Grote Gymfeest te komen. Voor mij is het feest pas compleet wanneer we met zo veel mogelijk kinderen tegelijk kunnen bewegen. Als stimulans verzorg ik een "Golden Clinic" bij drie clubs in Nederland die op de meest originele wijze deelnemers weten te werven." Jaap Wals, directeur KNGU: "Het is onvoorstelbaar wat het goud van Epke los maakt.

We zien sinds augustus een duidelijke toename van het aantal aanmeldingen bij gymclubs. Wij noemen dit ook wel het Epke-effect en dat willen we graag vasthouden. We willen kinderen blijven enthousiasmeren voor de gymsport door hen uit te nodigen bij een gymclub bij hen in de buurt. Het is een leuk en nuttig uitje voor kinderen in de kerstvakantie. Het Grote Gymfeest brengt ‘beweging' dichtbij." Alles over Het Grote Gymfeest is te vinden op www.hetgrotegymfeest.nl. Daar kan iedereen ontdekken welke clubs hun deuren openstellen van 3 tot en met 6 januari.

Uit de krant