Afbeelding

Hockey meiden MD2 “flatsen” ALS de wereld uit

Sport 39 keer gelezen

Hellevoetsluis - De afgelopen competitieperiode hebben de dames van de MD2, hockeyclub Voorne met “flatsen” geld opgehaald voor de stichting ALS. Flatsen is een slag die vooral wordt gebruikt bij het rondspelen van de bal. Een flats is vooral bedoeld om door samenspel te kunnen scoren bij hockey en dat is wat onze dames hebben gedaan.

Ze hebben zich laten sponsoren door bedrijven, familie en bekenden voor ieder doelpunt dat zij scoorden. En dat heeft een totaal bedrag van EUR 362,50 opgeleverd! ALS is een zeer ernstige spierziekte waarvoor tot op heden nog geen genezing of behandeling mogelijk is. De ziekte tast het zenuwstel aan waardoor spieren in het ruggenmerg en in de hersenen langzaam afsterven. Mensen met deze spierziekte leven gemiddeld nog maar 3 jaar nadat de ziekte is vastgesteld. Om mensen met ALS te kunnen helpen is er geld nodig voor onderzoek zodat er een medicijn of therapie kan worden gezocht om deze mensen te behandelen of zelfs te genezen. De “flats-actie”is opgezet door Ladies’ Circle Voorne, een serviceclub op het eiland Voorne Putten, die zich de aankomende 2 jaar inzet voor Stichting ALS met het doel om samen met alle Ladies’ Circles in Nederland, een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor ALS.

Met deze “flats-actie” is Ladies’ Circle Voorne één van de eerste Circles die een hockeyteam heeft ondersteund en we hopen dat landelijk nog veel meer teams zich willen inzetten voor deze stichting en dat deze actie verder worden uitgezet. Mocht uw hockeyteam ook interesse hebben om zich voor dit mooie doel in te zetten, dan kunt u contact opnemen met serviceraad@ladiescircle.nl voor meer informatie. Namens stichting ALS en Ladies’ Circle Voorne willen wij de meiden van MD2 Voorne hartelijk bedanken voor hun inzet en het geweldige bedrag dat door hen is opgehaald. Jammer genoeg hebben de dames niet de nummer 1 positie binnen de competitie bereikt, maar zeker wel de nummer 1 positie in doorzetting en inspanning! Super gedaan meiden, jullie zijn een top team!

Uit de krant