Afbeelding
Foto: PR

Lorena Willemse behaalt brons op EK Twirlen

Sport 1.345 keer gelezen

Montichiari (It.)- Lorena Willemse van Twirlvereniging Oleander Hellevoetsluis is onlangs in het Italiaanse Montichiari in Italië derde geworden op het Europees Kampioenschap Twirlen.

Lorena Willemse, die op jonge leeftijd al eerder het podium wist te halen op een EK, had maar één doel voor ogen om dit nog een keer mee te malen. Het zou een succesvol EK met emoties worden. Lorena Willemse begon de eerste dag ijzersterk, maar viel bij haar laatste trick in haar Dance twirl. Daardoor belande zij bij de EHBO om haar enkel te laten behandelen. Even was het nog onzeker of de Hellevoetse het EK wel kon afmaken. Ondanks haar val wist zij zich toch te plaatsen voor de finale. Het was alleen nog de vraag of ze de finale wel kon meedoen door haar blessure. De sterke Lorena Willemse beet haar pijn weg en stapte met de wil om te willen twirlen in de finale. Het was vooral rust houden en hopen dat zij de volgende dag haar enkel beter kon belasten. De volgende dag kwam zij op voor haar Solo 1 baton. Haar coach paste de oefening enigszins aan om haar enkel zoveel als mogelijk te ontlasten, want zij wilde zo alles op alles zetten om in de finale Dans twirl mee te strijden voor het podium. In de middag had Willemse eerst nog de voorronde met het team. Niet veel later draaide zij in de finale Dans twirl een foutloze routine. De volgende dag mocht ze met het team ook de finale draaien en ook dit team draaide een foutloze routine. Lorena Willemse greep met een elfde plaats op de 1 Baton op een haar na de finale. Met haar Dance Twirl behaalde Lorena in een heel sterk deelnemersveld een prachtige bronzen plak. De twee Franse dames behaalden goud en zilver. Het Nationaal Dance team is Europees kampioen geworden.
PD Choreography - twirlvereniging Inspiration Voorhout - NBTA Nederland -  coach Jolanda van twirlvereniging Oleander en de sponsors VDLX - Fysiopraktijk Charlotte - Steakhouse De Moriaan hadden een aandeel in het EK-succes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant