Archieffoto: Wil van Balen

Drie dode momenten en een rode kaart vellen FC Vlotbrug

Sport 1.028 keer gelezen

Rockanje- FC Vlotbrug heeft de lijn van de overwinning tegen Zinkwegse Boys niet kunnen doortrekken. De Hellevoeters verloren op het sportpark De Drenkeling met 3-1 (1-0) van Rockanje en hebben daarmee de aansluiting voor een nacompetitieplaats definitief uit het zicht verloren.

‘’Drie dode momenten van een vrije trap, een strafschop en een hoekschop plus de rode kaart hebben ons de das omgedaan’’, baalde trainer Ron Klein. FC Vlotbrug, dat het moest stellen zonder het geschorste centrale duo Bram Scheringa/Ryan de Zeeuw, begon met goed voetbal aan de wedstrijd, maar liep na vijf minuten spelen door een perfecte genomen vrije trap van één der duinhazen achter de feiten aan: 1-0. ‘’Dat was een domper, maar we hebben het toch weer opgepakt en zijn de eerste helft verder zonder problemen doorgekomen.’’ Ron Klein liet voor de tweede helft Clint van de Veerdonk opdraven voor Eniola Cole. Na tien minuten spelen kwam de FC op gelijke hoogte, toen Jordy Henderikx een gekeerd schot van Simeon Seghers in de rebound raakschoot: 1-1. FC Vlotbrug ging op jacht naar meer, maar toen een Rockanjenaar aan het shirt van Clint van de Veerdonk bleef hangen en de spits zich vervolgens in de draai met een schop naar zijn tegenstander liet gaan, stond FC Vlotbrug met tien man. ‘’We hebben zelfs met tien man nog kansen gekregen, ook toen we door een strafschop met 2-1 achter kwamen zijn we blijven drukken voor de 2-2, maar na de goal uit de hoekschop was het beste er wel vanaf. Jammer, Clint viel goed in, maar hij had zich niet moeten laten gaan. Je kunt trainen wat je wilt, maar hier valt niet tegen aan te trainen.’’ Bij de gevaarlijke counters excelleerde de prima keepende Nino Noordijk (foto). FC Vlotbrug speelt zaterdag in Ouddorp de uitbeurt tegen het eveneens teruggezakte WFB.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Sjors Allersma, Mitchell de Zeeuw, Justin Hulswit, Lester de Broeder; Jordi van der Kooij (75. Fernando Winata), Arjen Speelman; Jordy Henderikx, Simeon Seghers, Lenny Schults; Eniola Cole (46. Clint van de Veerdonk).