Nieuwenhoorn koploper in strijd om derde periode

Sport 1.197 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn blijft verrassen nu ook Poortugaal met een 4-2 (3-1) overwinning aan de zegekar werd gebonden. De zwart-witten hebben uit de laatste negen wedstrijden liefst 25 punten verzameld en bezetten naast de gedeelde derde plaats met Smitshoek in de Vierde divisie A, de eerste plaats in de strijd om de derde periodetitel.

‘’De derde periode is een ambitieus doel, we zijn toch bezig’’, doelde trainer Oscar Biesheuvel op de ongeslagen serie sinds de laatste nederlaag op 3 december 2022 tegen Spijkenisse. ‘’Het is natuurlijk nog ver te gaan, maar we gaan het wel proberen.’’ Nieuwenhoorn begon met de harde wind in de rug voortvarend tegen Poortugaal, toen de scheidsrechter al in de eerste minuut een duwfout jegens Melvin Winterberg binnen de zestien bestrafte met een strafschop. Melvin Winterberg zette zichzelf met succes achter de bal: 1-0. Nieuwenhoorn bleef met goed voetbal de veste van Poortugaal onder druk zetten. Na ruim een kwartier spelen schoot Christiaan Dabaghian na een vlot lopende aanval de 2-0 binnen en in de 25-ste minuut kopte Lukas Hamann een voorzet van Melvin Winterberg tegen het garen: 3-0. Tien minuten voor rust scoorde Poortugaal uit een hoekschop tegen: 3-1. ‘’Dat was wel jammer, want met de harde wind kon nu Poortugaal met de steun van de tegentreffer gaan jagen.’’ De druk werd nog groter, toen Dimitri Gomes Almeida met nog een halfuur te spelen tegen zijn tweede gele kaart opliep en Nieuwenhoorn met tien man verder moest. Poortugaal begon met lange ballen op de lange mensen voorin te pompen. De goed keepende Mike van de Wijngaart hield zijn doel als slot op het doel met zijn medeverdedigers gesloten. Tien minuten voor tijd zorgde Frank Molendijk voor opluchting, toen hij uit een afgeslagen corner de bal uiteindelijk in de hoek schoot: 4-1. Poortugaal kwam in de extra tijd nog op 4-2. Aanvoerder Delano a Cohen ontbrak bij Nieuwenhoorn vanwege de geboorte van een zoontje.

Nieuwenhoorn won eerder in de week in de strijd om de KNVB-beker met 4-2 van Zuidland. Lukas Hamann, Melvin Winterberg (twee keer) en Frank de Regt scoorden tegen de nummer twee in de Tweede klasse G. Nieuwenhoorn speelt zaterdag de moeilijke uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn tegen ARC.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula (85. Garrick Naarden), Mike van de Ruit, Kayo Renwarin, Roeland de Bruijne (75. Frank Molendijk); Luke Korber, Frank de Regt (70. Jeroen van der Wal), Melvin Winterberg; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida, Christiaan Dabaghian (85. Jeffrey Burger).