Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

‘t Capproen start zaalkorfbalcompetitie in mineur

Sport 366 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen is de zaalcompetitie in Poule 3K tegen het Rotterdamse Thor in De Fazant begonnen met een 13-16 (8-7) nederlaag.

‘’Er lagen tegen Thor kansen voor een overwinning, op voorhand althans’’, doelde coach Alex Krol op de gelijkwaardigheid van beide teams, die ook op het veld uitkomen in de derde klasse. ‘’Dan moeten we wel doen wat we moeten doen.’’ ’t Capproen was gelijkwaardig aan het fysiek spelende Thor, dat overigens verbaal werd aangemoedigd door de Rotterdamse coach. Na een 0-1 achterstand kwam de thuisclub terug tot 5-5 en kwam het zelfs voor met 7-5 en ging het rusten met een 8-7 voorsprong. ‘’Thor speelde fysiek, zocht meteen de duels op waardoor wij het lastig hadden. Wij lieten ons verleiden om hetzelfde spelletje te spelen en dat pakte verkeerd uit.’’ ’t Capproen zag de voorsprong binnen twaalf minuten zonder zelf te scoren met een score van 8-13 als sneeuw voor de zon verdwijnen. ’’We pakten het daarna wel op, maar kwamen niet verder dan 13-16.’’ ’t Capproen moest het al na een kwartier spelen stellen zonder Nik Stolk, die eraf moest met een knieblessure. De niet geheel fitte Roy Vermaat verving Stolk, maar werd in de tweede helft weer vervangen door Mike Jansen. ‘’Mike verkeek zich op een doorloper van Thor, maar na dat foutje pakte hij het meer dan uitstekend op. Wij hebben het in de eerste helft laten liggen.’’ ’t Capproen speelt zaterdag in Groot-Ammers tegen Triade.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (3 keer), Color van der Perk (50. Zoë van der Perk), Richard van Marion (4 keer), Freek Sjouw (foto); Nik Stolk (1 keer, 15. Roy Vermaat, 40. Mike Jansen 1 keer), Roan Jongejan, Yentle van der Perk (38. Jente Dersjant), Brittany de Kruif (4 keer).

Uit de krant