FC Vlotbrug kent florissante start

Sport 547 keer gelezen

Goudswaard- FC Vlotbrug is de competitie in de vierde klasse F met een 1-2 (0-2) overwinning tegen Fortuna Be Quick uitstekend begonnen.

‘’We hebben in de eerste helft geweldig gespeeld, kwamen door twee fraaie treffers op 0-2, maar na de 1-2 hebben we de voorsprong met dichte billen verdedigd’’, verklaarde trainer Ron Klein het spelbeeld over de hele wedstrijd. Na 20 minuten spelen schoot Danny Browne op een slim tikje van Simeon Seghers zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong. Op slag van rust liep Clint van de Veerdonk na een uitgebalanceerde aanval over diverse schijven een messcherpe voorzet van rechtsachter Joey Salij tegen het garen: 0-2. De FC liet in het eerste kwartier van de tweede helft via Danny Browne, Gijs Vermeer en Clint van de Veerdonk diverse kansen liggen om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te werpen. Toen de club uit Goudswaard vanuit het niets tegen scoorde (1-2), kreeg de verdediging het nog knap moeilijk. Zeker toen Mitchell de Zeeuw (foto) met een flinke blessure plaats moest maken voor zijn broer Ryan. ‘’We speelden te onrustig en het was een hele sleeptocht om de punten binnen te houden.’’ Nino Noordijk hield zijn ploeg in de moeilijke fase met knappe reddingen meermalen op de been. FC Vlotbrug speelt zaterdag om 14.30 uur op De Kooistee de derby tegen Zwartewaal.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Joey Salij, Jan Tuitel, Bram Scheringa, Mitchell de Zeeuw (70. Ryan de Zeeuw), Lester den Broeder; Jordi van der Kooij; Simeon Seghers, Jordy Henderickx, Danny Browne; Gijs Vermeer (83. Sjors Allersma); Clint van de Veerdonk (70. Lenny Schults).