OHVV start competitie tegen DVO ’32 in mineur

Sport 521 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV is de competitie in de derde klasse D tegen het sterke DVO ’32 met een 1-4 (1-4) nederlaag begonnen.

‘’We zijn in de eerste 20 minuten van de eerste helft op klasse overspeeld en waren vervolgens in het verloop van de wedstrijd gelijkwaardig’’, verklaarde trainer Mark van Os de onoverbrugbare 0-3 achterstand in het eerste halfuur. Al na drie minuten spelen werd de bal ingeleverd bij de spits van de Vlaardingers, die resoluut was in de afwerking: 0-1. Drie minuten later werd een voorzet van links onberispelijk langs doelman Wouter Bloothoofd gekopt: 0-2. Nadat Casper Bredius oog in oog met de doelman de kans op de aansluiter had laten liggen, werd een doelpunt van Ramon de la Haye afgekeurd. ‘’Wordt de goal goedgekeurd, dan krijg je toch weer een heel andere wedstrijd.’’ DVO bleek slagvaardiger, want vanuit de omschakeling werd de Vlaardingse overwinning al veiliggesteld: 0-3. OHVV probeerde desondanks de meubelen enigszins te redden, maar onder andere David Keijzerwaard en Jonathan Francesca wisten de marge niet te verkleinen. DVO verhoogde via wederom een knappe aanval over links de score naar 0-4. David Keijzerwaard deed uit een hoekschop van Gavin van Dort nog voor rust iets terug: 1-4. OHVV voerde in het tweede bedrijf de druk op, maar Casper Bredius en Jonathan Francesca wisten geen bres te slaan in de Vlaardingse afweer. ‘’Wij gaven geen kansen meer weg, terwijl DVO de wedstrijd verder zakelijk uitspeelde. Wij hebben over de hele wedstrijd zeven goede kansen gekregen en DVO vijf, maar was wel effectief. Kijk DVO heeft gewoon een goede ploeg, deed vorig jaar ook mee voor promotie naar de tweede klasse. Wij zijn dus gewoon op waarde geklopt.’’ OHVV speelt zaterdag om 14.30 uur in Spijkenisse de derby tegen SC Botlek.

OHVV: Wouter Bloothoofd; Shi-Fa Steehouder (61. Dylan van de Loosdrecht), Michael van Maurik, Justin Tromp, Thomas Melching; Thomas van Dort (85. Xander Lepair); Jonathan Francesca, Ramon de la Haye, Gavin van Dort; David Keijzerwaard (61. Joshua Stout), Casper Bredius.