HC Voorne vrouwen tonen karakter tegen Bleiswijk

Sport 1.052 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben zich na de 7-1 nederlaag tegen Pijnacker in de derde klasse heel knap hersteld door opponent Bleiswijk met 2-0 (1-0, 0-0, 0-0, 1-0) te verslaan.

‘’Het was natuurlijk een flinke klap tegen Pijnacker, maar de meiden hebben de nederlaag goed verwerkt en de draad op mentaliteit heel goed opgepakt’’, stelde coach Daniël de Ruiter. ‘’We hebben met veel druk vooral op de helft van de tegenstander gespeeld.’’ De keepster van Bleiswijk haalde in het eerste kwart de doorgebroken Jaimy Hoogerwaard onderuit, waarop Amber Moerland de stipbal feilloos benutte: 1-0. Bleiswijk had in het tweede kwart aanvankelijk een licht overwicht zonder dat het zich tegen de goed georganiseerde verdediging van HC Voorne potten kon breken. De thuisclub creëerde in het derde kwart diverse kansen om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te werpen, maar de keepster stond Hellevoets succes in de weg. Cheyenne van Rossen zorgde in het laatste kwart voor opluchting door een fraai ogende aanval te verzilveren met een voltreffer: 2-0. HC Voorne speelt aanstaande zondag op het Sportpark Alexander in Dongen tegen Liberty.

HC Voorne: Birthe Witmer; Lisanne Nieuwenhuizen, Amber Moerland, Jada Dreischor, Senna Ras; Sara Dekker, Sam van Nieuwenhuijze, Daisy Boers; Cato Coumou, Jaimy Hoogerwaard, Cheyenne van Rossen. Myke Grijzenhout, Brittany Hoogerwaard, Amber Dekker, Valerie Veldkamp, Suzanne Zevenhoven kwamen ook in actie.