Lorena in actie
Lorena in actie

Lorena 8e op WK baton twirlen en brons met het nationaal team

Sport 14 keer gelezen

Hellevoetsluis - In Eindhoven was het eindelijk na twee jaar wachten zover, het WK baton twirlen van 2020 kon, na een zwaar corona tijdperk, eindelijk van start met ruim 700 deelnemers. 

Twirlvereniging Oleander had drie afgevaardigden tijdens dit WK. Lorena Willemse, Maybel Willemse en Stacey Kruisinga. Lorena en Maybel twirlden solo onderdelen op dit WK, de zusjes Willemse deden ook mee als een duo tegen de beste van de wereld. Het was een bikkelharde strijd, de Amerikanen waren weer steengoed en ook de Franse en Italiaanse twirlers waren sterk. Verrassend waren de Noren en de Canadezen die ook erg sterk waren dit keer. 

Voor Maybel was het haar laatste WK, zij gaat verder in de danswereld. Hoewel ze erg sterk stond, staken de Amerikanen er nog bovenuit. Ze behaalde net niet de finale, maar kreeg wel veel positieve reacties van andere twirlers over haar gave choreografie, Maybel viel wel op maar kwam net tekort om de jury te overtuigen. Ook als duo kwamen ze net te kort voor een finaleplaats. 

Het Nationaal pomteam is samengesteld uit ruim 40 twirlers van Nederland, Maybel, Lorena en Stacey van Twirlvereniging Oleander streden mee met dit pomteam om de wereldtitel te verdedigen van 2018 die in Noorwegen is behaald door Nederland. Het pomteam draaide een mooie show met een diva thema, dit werd beloond met een bronzen plaats voor Nederland.

Lorena had een moeilijke strijd en kampt nog met angststoornissen, haar coach/moeder Jolanda begeleidt Lorena al haar hele twirl carrière, ze voelen elkaar goed aan. Met de juiste voorbereiding ging Lorena de vloer op, draaide voortreffelijke voorrondes en hoorde na een zenuwslopende uitslag dat ze door was naar de finale met haar onderdelen 1 baton en dance twirl. Lorena zelf was al zeer emotioneel na haar dance twirl, met tranen van blijdschap en de overwinning van angst om weer voor een heel groot publiek op te treden is weer een beetje overwonnen. In de finale draaide ze ook weer een krachtige routine. De Amerikanen en Fransen waren iets te sterk maar wat een ongelofelijke prestatie heeft ze neergezet, 8e van de wereld voelt voor Lorena van Twirlvereniging Oleander als goud!

Uit de krant

Uit de krant