Afbeelding
Foto: PR

Acht medailles voor KDO-Sport turnsters

Sport 593 keer gelezen

Rotterdam- De junior-vrouwen van de Hellevoetse turnvereniging KDO-Sport hebben in het Topsportcentrum Rotterdam liefst 18 medailles bij elkaar geturnd.

Larissa den Braasem startte met een ijzersterke balkoefening en de rest van de groep volgde. Na een hele tijd turnde Larissa weer een meerkamp, met helaas een misser op brug werd ze knap 12e. Mara Doornhein, Valerie Brandsma en Saskia van Erk turnden op alle toestellen goede oefeningen en dat leverde met achtereenvolgens brons, zilver en goud een KDO-feestje op. Ook waren er nog toestelmedailles te verdienen. Op brug ging de derde plaats naar Doornheim en het goud naar Van Erk. Op vloer behaalde Valerie Brandsma de hoogste score. De ronde turnde Naomi Groenendijk voor het eerst een losom op de wedstrijd en voerde deze als twaalfde keurig af. Emmalie Wu liet met een zevende plaats vooruitgang zien op alle toestellen en haar halve draai kip op brug gevolgd door een prima losom. 

Nienke van Veen was erop gebrand om te laten zien waar ze keihard voor hard getraind. Ze turnde strak en stabiel, maar tot slot vergat ze een kip op brug en miste ze 4 punten. Van Veen werd negende op de meerkamp en won een bronzen medaille op sprong en vloer. Sarah Lemmen nam revanche op de balk en sloot haar wedstrijd af met een ruim geturnde brugoefening. Ze mocht op alle treden van het podium een keer plaatsnemen, zilver op de meerkamp, goud op balk en brons op brug. Op zondag was het de beurt aan Bridget Peters en Kyara Offerhaus. Beide dames turnden geen foutloze wedstrijd, maar lieten wel mooie elementen zien. Kyara won brons op de meerkamp, brons op balk en goud op brug. Bridget ging met 4 medailles naar huis, zilver allround, brons op brug en vloer en goud op sprong.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant