Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hellevoet Athletics dendert door

Sport 175 keer gelezen


Hellevoetsluis- De honkballers van Hellevoet Athletics hebben met een 11-7 overwinning in de eilandenderby tegen Islanders uit Oude Tonge andermaal toegeslagen. De Hellevoeters delen in de vijfde klasse B de leiding met Zeeuwse Honk uit Terneuzen.

‘’Het was een wedstrijd onder een vochtuitdrijvende temperatuur’’, wees coach Arthur Moree op de tropische omstandigheden op het sportpark Fazant. ‘’We leken op een regelmatige overwinning af te stevenen, zagen leuke acties, mooie honkslagen en goed pitchwerk van Kevin Koster en Robbie Scheek, maar bij honkbal kan het zelfs ook fout gaan bij een 7-1 voorsprong. Het zou dan ook een zwaarbevochten overwinning worden, want Islanders kwam terug tot 7-7.’’ René Koelink (ex-HSV Spikes) bracht de ommekeer in de vierde inning door een streep van een honkslag op miraculeuze wijze te vangen en te besluiten met een dubbelspel en zo een einde te maken aan het slaggeweld van Islanders. ‘’René heeft de wedstrijd net op tijd weer naar ons toegetrokken en vanaf dat moment keerde het weer in ons voordeel.’’ Hellevoet Athletics speelt zondag aan de Krommedijk in Dordrecht tegen het nog puntloze The Hawks 2.
Boxscore           : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Islanders             : 1, 0, 2, 4, 0, 0, 0 = 07.
Hellevoet Athlet. : 4, 3, 0, 2, 0, 2, X = 11.
Werpcijfers HA: Kevin Koster 4,1,7,3 (3 2/3 inning) en Robbie Scheek 3,0,1,0 (2 1/3 inning).
Slaggemiddelde: Jelle Eijsbach 3 uit 3 (1.000) en Robbie Scheek 2 uit 3 (0.667).
Line-up HA: Jens Moree (derde honk), René Koelink (tweede honk), Anthonij Rofaldrick (rechtsveld), Robbie Scheek (midveld), Montiano Blom (eerste honk), Darryl Damen (catcher), Michael Mes (korte stop), Toine Heemskerk (linksveld), Kevin Koster (pitcher). Jelle Eijsbach, Finn Moree en Jelle Beek kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant