Archieffoto: Wil van Balen

Nieuwenhoorn wacht tegen Heerjansdam belangrijke kraker

Sport 482 keer gelezen

Papendrecht- Nieuwenhoorn heeft na het gelijkspel tegen Oranje Wit (1-1) afgelopen dinsdagavond en tegen Papendrecht wederom met een puntendeling van 1-1 (1-1) vier dure punten verspeeld betreffende de belangrijke tweede plaats in de eerste klasse B.

‘’Het was, zoals elke week zwaar bevochten, want Papendrecht speelde hoogdruk op een grasveld dat in de tweede helft van het seizoen toch aardig is aangetast waardoor het toch wat moeilijker voetballen was dan op kunstgras’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel. ‘’Dus werd er gespeeld met veel lange, vallende ballen en daar zijn wij doorgaans niet zo goed in. Niet dat we achteruit moesten, maar we hadden het daar toch wel lastig mee. We hadden de wedstrijd in de eerste helft wel in handen, waren voor de goal ook gevaarlijker.’’ Dimitri Gomes Almeida (foto) opende na een uitgebalanceerde aanval over diverse schijven de score: 0-1. ‘’We waren veel in hun ‘zestien’. Dimi kopte geheel vrij nog over en met een beetje meer gogme hadden we er meer kansen uit kunnen halen. De gelijkmaker vlak voor rust was wat onverwachts en vervelend en daar hebben we in de rest van de wedstrijd ook wel last van gehad. Het spel werd in de tweede helft wat onrustiger naarmate de wedstrijd vorderde. Wij moeten ook gewoon winnen en dat gaf extra druk. Papendrecht was in de counter ook gevaarlijk. We hadden de winnende (Frank de Regt en Lukas Hamann, DR) nog kunnen maken, maar zij ook.’’

De tweede plaats, voor de periode die van kampioen Kloetinge zal vrijkomen, zal worden uitgevochten door XerxesDZB, Heerjansdam en Nieuwenhoorn. ‘’Ik hoop dat wij dat zijn, maar die hoop hebben ook de andere concurrenten. Eén ding staat vast dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag thuis tegen Heerjansdam de grote finale is, die gewonnen moet worden. Het wordt het erop of eronder.’’ Nieuwenhoorn moest het stellen zonder de geblesseerden Merijn Wolters en Delano a Cohen. De topper tegen Heerjansdam begint aan de Rijksstraatweg om 14.30 uur.

Nieuwenhoorn: Ünal Can Bayka; Gregory Paula (60. Roeland de Bruijne), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok (80. Noah Lucho Harms); Ferani van Vugt (60. Jeffrey Burger), Melvin Winterberg, Frank de Regt; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida, Christian Dabaghian.