Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hellevoetsluis praat zichzelf uit de wedstrijd

Sport 301 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse D met een 1-2 (1-1) nederlaag tegen Pelikaan dure punten laten liggen en zag Sparta, CWO en CION dichterbij komen.

‘’De nederlaag was een grote domper. Maar we hebben met het plotseling overlijden van onze eerste-elftalleider Johan Engel met z’n allen een pittige week achter de rug. Het overlijden van Johan heeft veel impact gehad op de groep’’, stelde trainer Paul Bestebreur. ‘’We hadden het lastig met Pelikaan, dat hoogdruk zette waar wij niet onderuit konden voetballen. Het ontbrak de ploeg aan strijdlust, energie en beleving. Toen wij het na enige tijd op orde hadden waren we ook de betere ploeg, kregen we kansen en kwamen verdiend op voorsprong.’’ Nadat Marley Dors een goede kans had gemist, schoot Fabian Boekholt halverwege de eerste helft uit een onmogelijke hoek raak: 1-0. Even later verzuimde Davy Mierop de stand naar 2-0 te tillen. Pelikaan probeerde de schade met lange ballen te herstellen. ‘’We verzuimden in die periode de kansen te benutten en de wedstrijd in het slot te gooien. Wij kregen het lastig, speelden te naïef, verloren de duels en balverlies leidde pal voor rust met veel mensen voor de bal tot de 1-1. Mentaal waren we heel zwak. Dat merk je als het even niet loopt, onnodige individuele (ego)acties mislukken dat de frustraties tegen elkaar de boventoon voeren in plaats van de ruggen te rechten en in de taak te blijven voetballen. Dan zie je ook dat je tegen een prima spelend Pelikaan kwetsbaar bent. Ik heb tijdens de rust gezegd dat er bij 1-1 niets aan de hand was, maar dat er dan wel met elkaar geknokt moet worden om de punten in huis te houden.’’ 

Hellevoetsluis probeerde orde op zaken te stellen, maar kreeg de scheidsrechter niet mee nadat Davy Mierop wel degelijk binnen de zestien werd aangetikt. Balverlies leidde vervolgens de 1-2 in. ‘’We hadden tijdens de omschakeling teveel mensen voor de bal, maar dat nam niet weg dat die speler een meter buitenspel stond. De vlag van de grensrechter ging omhoog, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Al met al hebben we te naïef en niet als team gespeeld. En juist dit soort randverschijnselen kunnen we in de finale van de competitie, waarin de belangen groot zijn, niet gebruiken. De nederlaag hebben we aan onszelf te wijten en was verdiend. Dit was met Sparta (afgelopen dinsdagavond, DR) en Alexandria ’66 voor de boeg de eerste wedstrijd van een belangrijke week en die hebben we verloren. We hebben het nog in eigen hand, maar dan moeten we alles winnen.’’ Bij Hellevoetsluis incasseerde Jeffrey de Koning tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast (72. Luuk Engels), Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs (85. Victor Hartog), Brian Poelman (72. Rephendry Amsterdam); Davy Mierop, Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Marley Dors,Fabian Boekholt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant