Nieuwenhoorn stuit op een muur van oranje

Sport 511 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn is gisteravond in de wedstrijd tegen Oranje Wit niet verder gekomen dan een 1-1 (1-0) gelijkspel.

De formatie van trainer Oscar Biesheuvel stuitte op een muur aan verdedigers. Oranje Wit kwam met een 4-5-1 tactiek duidelijk voor een punt en loerde daarnaast op de counter. Nieuwenhoorn kreeg in de eerste helft diverse kansen, maar vooral Christiaan Dabaghian stuitte op doelman Marnix van Vuuren of had het vizier met een schot over de lat niet op scherp afgericht. Vlak voor rust was het dan toch raak, toen Melvin Winterberg met de punt van de voet de voor Merijn Wolters ingevallen Lukas Hamann (foto) voor de goal zette en deze de bal in het lege doel plaatste: 1-0. Nieuwenhoorn startte ook in de tweede helft goed, maar de kansen waren niet besteed aan Lukas Hamann, Jeffrey Burger (kopbal voor de keeper) en Melvin Winterberg (schot naast). De thuisclub bleef het initiatief houden, maar de passing was niet zuiver genoeg, en er werd in de kleine ruimte teveel balverlies geleden. Het bleef daarbij oppassen voor de uitbraak. Zo’n uitbraak leidde op het uur tot een hoekschop, die vervolgens prompt werd binnengekopt door Raul Louwman: 1-1. De thuisclub was meteen van slag. Nadat Melvin Winterberg de bal bij een opleving langs de kruising had gejaagd, verzuimden de bezoekers bij een uitbraak een defensieve flater af te straffen. Enkele minuten voor tijd werd een hoekschop van Frank de Regt ingekopt, maar de bal werd vervolgens van de doellijn gemaaid. Invaller Neil Overheid verzuimde in de laatste minuut Nieuwenhoorn alsnog de winst te bezorgen. Kloetinge dat met 2-1 won van Nieuw-Lekkerland lijkt voor de titel niet meer te stuiten, maar de spanning om de tweede plaats zal worden uitgevochten door Nieuwenhoorn, Heerjansdam, RVVH en XerxesDZB.

Nieuwenhoorn: Ünal Can Bayka; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok; Delano a Cohen (46. Roeland de Bruijne), Merijn Wolters (39. Lukas Hamann), Frank de Regt; Jeffrey Burger (80. Neil Overheid), Melvin Winterberg, Christian Dabaghian.