Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hellevoetsluis verzuimt CION de genadestoot te geven

Sport 165 keer gelezen

Vlaardingen- Hellevoetsluis is in Vlaardingen niet verder gekomen dan een 1-1 (0-1) gelijkspel tegen CION. De Hellevoeters moeten in de tweede klasse D achter DCV genoegen nemen met de tweede plaats.

‘’Het was een rommelige wedstrijd met veel pittige duels en intimidatievoetbal’’, wees trainer Paul Bestebreur op de onvriendelijke confrontatie met de Vlaardingers. Hellevoetsluis nam na een kwartier spelen de leiding door Davy Mierop. ‘’We hebben de voorsprong prima verdedigd, gaven niets weg, maar verzuimden de wedstrijd na een gemiste kans (Marley Dors, DR) te beslissen. Tijdens de rust werd het vuurtje aangewakkerd.’’ CION, de club van Rickey van den Bergh, probeerde met intimidatievoetbal orde op zaken te stellen. Maar het was Davy Mierop (foto), die op weg leek naar de 0-2, maar de Vlaardingse grensrechter besloot om de vlag omhoog te steken. Ondanks dat Mierop vanaf de eigen helft nog eens twee verdedigers voor zich zag, weerhield het de scheidsrechter er niet van om het vlagsignaal van de grensrechter over te nemen. Twee minuten later werd een Vlaardingse treffer ondanks een overtreding jegens Jeffrey de Koning door de scheidsrechter goedgekeurd: 1-1. ‘’Complimenten voor de ploeg dat zij onder lastige omstandigheden positief en goed zijn blijven voetballen. Het enige dat wij hebben nagelaten was de mogelijkheden door verkeerde keuzes te benutten. We moeten nu even in de wachtstand. De spanning in de top van de tweede klasse is alleen maar groter geworden.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag om 15.00 uur in eigen huis tegen Strijen.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs, Brian Poelman; Davy Mierop, Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Marley Dors (80. Bunyamin Karahan), Fabian Boekholt.


Uit de krant