Dylan van de Loosdrecht matchwinnaar tegen Rockanje

Sport 534 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV blijft na de 1-0 (0-0) overwinning in de derby tegen Rockanje met vijf punten achterstand druk houden op DVV ’09. De koploper in de vierde klasse I zegevierde met 2-5 over Stellendam. Dylan van de Loosdrecht ontpopte zich tegen Rockanje als matchwinnaar.

‘’We hebben voornamelijk op de helft van Rockanje gespeeld, maar hebben nauwelijks een kans gecreëerd’’, verklaarde doelman Wouter Bloothoofd. Na twaalf minuten spelen kwam Rockanje met tien man te staan, toen één der duinhazen de doorgebroken Ömer Ayildiz net buiten de zestien onderuit had gehaald. Dat maakte het de elf van trainer Mark van Os toch niet eenvoudiger, want het moest opboksen tegen een muur aan verdedigers. De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Na een uur spelen was het toch raak, toen een 20-meterschot van Dylan van de Loosdrecht in de kruising belandde: 1-0. OHVV bleef de controle over de wedstrijd houden, maar Rockanje schudde in de extra tijd ineens wakker, toen het met pompen of verzuipen toch nog de gelijkmaker wilde forceren. Jim Baks ontbrak bij OHVV vanwege corona. ‘’Rockanje kreeg nog een kans, maar we hebben her overleeft en uiteindelijk dik verdiend gewonnen’’, aldus Wouter Bloothoofd. OHVV speelt zaterdag in Achthuizen tegen FIOS.

OHVV: Wouter Bloothoofd; Shi-Fa Steehouder (80. Damian Tuinfort), Dylan van de Loosdrecht, Michael van Maurik, Chris Peters; David Keijzerwaard, Thomas van Dort, Joshua Stout (80. Dion van Gilst), Gavin van Dort; Ramon de la Haye, Ömer Ayildiz (75. Jonathan Francesca).