FC Vlotbrug blijft met punt in fatale zone

Sport 420 keer gelezen

Hoogvliet/Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft zich na de blamerende 4-1 nederlaag tegen Vierpolders midweeks afgelopen zaterdag met een verdienstelijk 1-1 (0-1) gelijkspel tegen Rijnmond Hoogvliet Sport goed hersteld.

‘’Vooraf tekenen we voor zo’n uitslag’’, stelde trainer Richard Koutstaal zich dik tevreden met de deling. ‘’RHS was het meest in balbezit, kreeg ook de wat betere kansen, maar de ploeg heeft zich als team uitstekend geweerd en op die basis het punt dik verdiend over de streep getrokken.’’ FC Vlotbrug nam tien minuten voor rust vanuit een counter verrassend de leiding door Simeon Seghers: 0-1. ‘’Met hard werken hebben we de voorsprong mee kunnen nemen naar de kleedkamer. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. RHS aan de bal en wij tegenhouden. Halverwege werd een afvallende bal snoeihard ingeschoten en werd het bij 1-1 billen knijpen. We hebben op wilskracht puur het resultaat verdedigd, en met succes.’’ FC Vlotbrug, dat in het restant met 0-1 verloor van koploper VFC, bezet in de derde klasse C op plaats twaalf de degradatiecompetitieplek.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa, Jan Tuitel, Lester den Broeder; Sjors Allersma (71. Ryan de Melker), Jordy van der Kooy, Mitchel de Zeeuw, Ricardo Wijsbroek; Simeon Seghers (71. Eniola Cole), Lenny Schultz (80. Jaimy Martina).