Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Hockeysters HC Voorne verschaffen zich lucht

Sport 107 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben in de sleutelwedstrijd tegen naaste concurrent Ommoord een belangrijke 1-0 (0-0) overwinning geboekt. De HC bezet boven Ommoord en Catwijck de achtste plaats in de derde klasse B.

‘’We zijn in een gelijk opgaande en spannende wedstrijd drie punten rijker geworden’’, stemde de opgeluchte coach Caroline van Nieuwenhuijze zich tevreden over het resultaat. ‘’We moesten winnen van Ommoord, want aan een gelijkspel hadden we niets. We hebben nu een sprongetje op de ranglijst gemaakt en zijn daarmee weer een stapje verder.’’ HC Voorne, dat uitkwam met de B-juniores Riëlle de Ridder en Julia Baas, moest het hebben van combinatie-hockey, terwijl het fysiek sterkere Ommoord de lange bal hanteerde. Het was uitgerekend B-speelster Riëlle de Ridder, die zich in het laatste kwart na een goede combinatie met een backhandschot ontpopte als matchwinnaar: 1-0. ‘’Het werd na het doelpunt wat grimmiger, maar we hebben de punten volwassen over de streep getrokken.’’ Amely Grauss (naar Londen) en de geblesseerde Cheyenne van Rossen ontbraken. Birthe Witmer stond weer onder de lat. HC Voorne speelt op zondag 24 april de belangrijke uitbeurt bij concurrent Catwijck.

HC Voorne: Birthe Witmer, Jada Dreischor, Amber Moerland, Sam van Nieuwenhuijze, Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard, Sanne Moerland, Roos van Doorn, Brittany Hoogerwaard, Myke Grijzenhout, Nienke van den Burg, Anne Kerklaan, Jonna Mout en de B-juniores Julia Baas en Riëlle de Ridder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant