De turners Sem van Heeswijk en Jesse van den Berg van KDO-Sport bereikten beiden de finale. Foto KDO-Sport.
De turners Sem van Heeswijk en Jesse van den Berg van KDO-Sport bereikten beiden de finale. Foto KDO-Sport.

Turners KDO-Sport Hellevoetsluis naar finale

Sport 193 keer gelezen

Weert- Sem van Heeswijk, Jesse van den Berg en Marijn Prooi reisden het afgelopen weekend af naar het Noord-Limburgse Weert om daar hun halve finale te mogen turnen en een teamfinale geturnd.

Sem van Heeswijk begon, met een gouden en een zilveren medaille op zak uit de kwartfinales, met veel vertrouwen aan zijn kwartfinale. Met een aantal nieuwe elementen en hoge scores op de toestellen rekstok en ringen mocht Van Heeswijk het podium op om de bronzen medaille op te halen en heeft hij een toestelfinale behaald op deze twee toestellen, met op de rekstok een eerste plaats. Jesse van den Berg turnde zijn halve finale, eveneens met een gouden en een zilveren medaille op zak uit de kwartfinale, ook met veel vertrouwen. Van den Berg moest een val op voltige incasseren en heeft op de rekstok twee vervelende vallen gehad, echter met veel doorzettingsvermogen de oefening afgemaakt. Dit is goed geweest, want zelfs met een aantal fouten mocht hij het podium op en de zilveren medaille mee naar huis nemen. Jesse van den Berg heeft sterke oefeningen neergezet op de toestellen vloer (eerste), ringen (tweede) en sprong (eerste) en zelfs op voltige met een val een toestelfinale gehaald (zesde). Jesse van den Berg en Sem van Heeswijk gaan in het weekend van 23 en 24 april in het Gelderse Duiven voor het Nederlands Kampioenschap. Marijn Prooi turnde met het team Levitas uit Wijk bij Duurstede de teamfinale. Prooi moest zich flexibel opstellen door een zieke uit het team waardoor hij ineens vijf toestellen moest turnen in plaats van drie. Met hoge motivatie is Marijn Prooi de wedstrijd ingegaan en heeft zelfs het hoogste cijfer gehaald van het groepje op het toestel voltige. Met een aantal vallen is het team toch vijfde geworden op het Nederlands kampioenschap.

Medailles bij de Acrogymnsaten van KDO-Sport
De Acro teams van KDO-Sport zijn opgegaan voor de tweede plaatsingswedstrijd naar de landelijke halve finale. Damesgroep Elaysha van der Sluijs, Britt Kattestaart en Giulia Hofman voerde een mooie ruglig geworpen salto uit in een verder goed uitgevoerde oefening. Deze werd afgekeurd omdat het een hoeksalto was en geen hurksalto. Ondanks dat mochten ze toch een bronzen medaille omhangen. Damesgroep Sofie de Jong, Samantha van der Meer en Feline de Rijke lieten een mooie oefening zien maar grepen mis bij eenzelfde salto. Ook zij kregen het zilver omhangen. Bij de Senior E Damesgroepen behaalden Joyce van der Heijden, Senna Verheul en Zara Jan voor de derde keer dit seizoen brons. Met een puntenaantal van 21,540 komen zij in aanmerking voor de doorstroming naar de halve finale in Gramsbergen. De senior D damesgroepen en de damesparen senior E en D wisten met hun oefening een score te behalen waarbij een kans op doorstroming naar de landelijke halve finale bestaat. De oefening van Damespaar Renske Gorissen en Laura van Steenwijk was goed voor een derde plaats

Uit de krant