Nieuwenhoorn winnaar in burengevecht met Brielle

Sport 519 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de derby tegen Brielle met een 1-0 (1-0) overwinning afgesloten. De zwartwitten blijven in de eerste klasse B op plaats twee met één punt achterstand de druk houden op de eveneens zegevierende koploper Kloetinge.

‘’Het was een nerveuze wedstrijd met veel slordigheden’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel. De wedstrijd tussen ‘kop en staart’ speelde zich voornamelijk af op de helft van de Briellenaren. Tien minuten voor rust beloonde Frank de Regt een prima combinatie tussen Dimitri Gomes Almeida en Lukas Hamann met een intikker: 1-0. ‘’De voorsprong gaf rust in de ploeg.’’ Doelman Tom van der Leeden voorkwam met een knappe redding vlak voor rust de gelijkmaker. Brielle probeerde na de pauze met hoge ballen onrust te zaaien in de defensie van Nieuwenhoorn. De thuisclub was aan de andere kant gevaarlijk in de counter. Noah Lucho Harms kreeg de mooiste kans, maar hij liet deze met een gapend gat voor zich liggen. ‘’We lieten ook nog enkele goede mogelijkheden in de eindpass liggen. Het bleef bij 1-0 billen knijpen, terwijl we rust in de tent konden hebben bij 2-0. Aan de andere kant hebben we ook de 1-0 vrij zakelijk binnengesleept.’’ Christian Dabaghian maakte na zijn blessure zijn rentree in de hoofdmacht. Nieuwenhoorn speelt zaterdag op het Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam-Oud Verlaat de topper tegen XerxesDZB.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leeden; Gregory Paula, Ferani van Vugt, Frank Molendijk, Merijn Wolters; Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Frank de Regt (60. Noah Lucho Harms); Lukas Hamann (85. Danique Wolters), Dimitri Gomes Almeida, Christian Dabaghian (60. Lars van Orselen).