Archieffoto Wil van Balen

Helius houdt koploper Quintus in bedwang

Sport 448 keer gelezen

Kwintsheul- De handbalsters van Helius hebben de aanstaande kampioen Quintus 5 met een 25-25 (16-15) gelijkspel een knap puntje ontfutseld. Quinty Roskam (foto) pakte bij een achterstand van 25-24 vijf seconden voor tijd de bal, gaf gas vooruit en peerde de bal op drie seconden voor de bel tegen het garen: 25-25.

‘’Het was een klein feestje na de beste wedstrijd die wij sinds lange tijd hebben gespeeld’’, sprak coach Frank van Leeuwen zijn trots uit over het team. ‘’De dames hebben zich goed aan de afspraak gehouden. De verdediging was top en aanvallend bleven we mee scoren. We hadden zelfs een marge van vier punten in de plus. Quintus onderhield een hoog tempo, dat wij vanwege de inspanning even niet konden volgen waardoor zij ons net voor rust voorbijstaken.’’ Helius pakte de rust tijdens de rust en hervond in de tweede helft de energie om gelijke tred met de Westlandsen te houden. Doelvrouw Eva van Leeuwen stopte op een cruciaal moment bij 23-21 een strafworp. Helius ging mee in de snelheid van Quintus, verzaakte geen moment, kwam bij 23-21 weer terug tot 23-23 en 24-24. ‘’We leken in de laatste minuut met de 25-24 naast het verdiende punt te grijpen, tot het gouden moment van Quinty. Dit was handbal van een hoog niveau, leuk zoals je handbal wilt zien.’’ Helius speelt zondag de uitbeurt bij hekkensluiter Schipluiden 2.

Helius: Melissa Groeneveld/Eva van Leeuwen; Demi de Boer (3 keer), Lotte Nap, Mila Went (5 keer), Quinty Roskam (4 keer), Kimberly Tournier (1 keer), Finette Harinck (4 keer), Nienke Koppelaar (7 keer), Emma de Buck (1 keer).