Afbeelding
Archieffoto Theo van Kralingen

HC Voorne klaar voor Hoeksche Waard

Sport 79 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne hebben met een 4-2 (2-1) overwinning vooraf aan de topper tegen Hoeksche Waard een prima generale afgeleverd tegen Capelle. De HC is de morsende koploper HW in de derde klasse D tot op vier punten genaderd. Robert Felling was met drie treffers en een assist de grote man bij HC Voorne.

‘’We hebben onder warme omstandigheden een redelijk zware pot hockey tot een goed einde gebracht’’, stelde coach Stan Levels. HC Voorne startte voortvarend door een snelle treffer van Robert Felling, die een strafcorner tegen de planken ramde: 1-0. Nadat de bezoekers op gelijke hoogte waren gekomen, bepaalde Robert Felling, wederom uit een strafcorner, de ruststand in het tweede kwart op 2-1. De middenvelder stelde in het derde kwart na de gelijkmaker via wederom een benutte strafcorner orde op zaken: 3-2. Felling was in het laatste kwart opnieuw bepalend voor de beslissende pass op Lucas Waardenburg, die de bal zelf onderschepte en via de combinatie en de pass van Felling de 4-2 aantekende: Bij HC Voorne ontbraken afgelopen zondag om uiteenlopende redenen Kevin van Rossen, Guido Osinga en Dyon van den Berg. Jimmy Keemink viel uit met een hamstringblessure. ‘’Ik ga ervan uit dat zondag iedereen weer van de partij zal zijn.’’

HC Voorne: Sten Jansen; Kai Noppen, Joep van Nieuwenhuijze, Sebastiaan Baanen, Maarten Troost; Robert Felling, Mika Philipse, Luuk Rosenquist; Lucas Waardenburg, Jimmy Keemink, Camiel Groot. Finn Jansen, Bas van Walsum, Olivier Schraven en Ritchie Keemink kwamen ook in actie.

Uit de krant