Effectief Hellevoetsluis weer naast medekoploper DCV

Sport 207 keer gelezen

Ouderkerk aan den IJssel- Hellevoetsluis heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen Spirit met een 0-4 (0-0) overwinning afgesloten. Doordat DCV niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Pelikaan is Hellevoetsluis in de tweede klasse D naast DCV gekomen.

‘’Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat wij hier zo makkelijk met 0-4 weg zouden gaan. Het was vooral rommelig waar wij met twee schoten op de paal goed wegkwamen. In de tweede helft blokte Richard (Zebregs, DR) nog een schot van de tegenstander.’’ Hellevoetsluis had tot dat moment nauwelijks een kans gehad. Na ruim een uur spelen was het wel raak, en wel voor Hellevoetsluis. Brian Poelman scoorde uit een hoekschop de openingstreffer voor de Hellevoeters: 0-1. De snelle Serkan Yavuzyigitoglu (foto) stelde met een breedlegger Marley Dors in staat de marge te verdubbelen: 0-2. Even later werd Fabian Boekholt binnen de zestien tegen de vlakte gewerkt waarop Glenn Stoffers de strafschop verzilverde: 3-0. Davy Mierop bepaalde uit een dieptepass de eindstand op 4-0. ‘’We scoorden binnen zes minuten tijd drie doelpunten. Spirit zakte in, wij kregen de ruimte en daar hebben we na een mindere eerste helft zonder beleving en passie van geprofiteerd. Dat ging in de tweede helft met opkomende backs een stuk beter.’’ Hellevoetsluis moest het stellen zonder Onur Furuncu (werk) en Daniel Dijksman (een weekendje Barcelona). Hellevoetsluis speelt zaterdag om 15.00 uur op het Sportpark aan de Brielsestraatweg tegen Charlois.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Damiano Vaudo; Brian Poelman, Richard Zebregs; Glenn Stoffers, Davy Mierop (83. Victor Hartog), Fabian Boekholt (80. Bo van Wingerden); Marley Dors (80. Rephendry Amsterdam), Serkan Yavuzyigitoglu (68. Rucentney Benito).