Nieuwenhoorn op valreep naast RVVH

Sport 512 keer gelezen

Ridderkerk- Nieuwenhoorn heeft de topper in de eerste klasse B tegen RVVH met een 1-1 (1-0) gelijkspel afgesloten. Ondanks de 4-2 nederlaag eerder in de week tegen Oranje Wit blijft de formatie van Oscar Biesheuvel de ranglijst aanvoeren.

‘’Het was een zwaarbevochten gelijkspel, maar als je vijf minuten voor tijd gelijkmaakt voelt dat aan als een overwinning’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel zich blij met het verdiende punt. Nieuwenhoorn liep vijf minuten voor rust in een gelijkopgaande eerste helft een 1-0 achterstand op. ‘’We moesten toen in de achtervolging en zeker in het laatste halfuur zag het spel er goed uit.’’ De bezoekers kwamen vijf minuten voor tijd door een treffer van Frank Molendijk (foto) dan ook dik verdiend naast RVVH: 1-1. ‘’We hebben in de laatste twaalf dagen vier wedstrijden (Kloetinge, NeptunusSchiebroek, Oranje Wit en RVVH, DR) gespeeld, waarvan drie zware uitwedstrijden en behaalden daarin 7 punten. We hadden er graag meer gehad, maar uiteindelijk ben ik tevreden met de uitslagen en we staan nog steeds bovenaan.’’ Nieuwenhoorn moest het stellen zonder doelman Mike van de Wijngaart, Mike van de Ruit, Lukas Hamann en Gregory Paula. Nieuwenhoorn speelt zaterdag op het sportpark aan de Rijksstraatweg de return tegen BVCB.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leeden; Merijn Wolters, Ferani van Vugt, Frank Molendijk, Noah Lucho Harms (60. Victor de Blok); Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Frank de Regt (60. Niel Overheid); Tom Sleeuwenhoek (60. Lars van Orselen), Dimitri Gomes Almeida, Chris Dabaghian (90. Tim van der Lijn).