Nieuwenhoorn slaat dubbelslag en loopt uit

Sport 389 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft met twee overwinningen tegen achtereenvolgens Kloetinge (1-2) en NeptunusSchiebroek 4-0 (3-0) uitstekende zaken gedaan. De koploper in de eerste klasse B wierp met de Zeeuwen een rechtstreekse concurrent van zich af en heeft nu vijf punten voorsprong op RVVH, de komende tegenstander aanstaande zaterdag.

‘’We hebben een uitstekende week achter de rug’’, wierp trainer Oscar Biesheuvel na zijn overwinningen een blik op de ranglijst. ‘’Allereerst bij Kloetinge, een mooie club. We speelden voor veel publiek een fantastische wedstrijd. We hebben in de tweede helft met een 0-2 voorsprong wat meer achterovergeleund. Vijf minuten voor tijd werd het door de tegentreffer toch nog even spannend. Het was een mooie ervaring met een mooie afronding en een prettige busreis terug naar Nieuwenhoorn.’’
Nieuwenhoorn speelde afgelopen zaterdag tegen NeptunusSchiebroek de kop-en-staartwedstrijd. ‘’We kwamen door Frank de Regt en Melvin Winterberg snel op 1-0 en 2-0 en kwamen door een kopbal van Frank Molendijk op 3-0. We hebben in de tweede helft in een lager tempo gespeeld met het oog op de wedstrijd dinsdag tegen Oranje Zwart (uitslag bij het verschijnen van het weekblad nog niet bekend, DR).’’ Doelman Mike van de Wingaart keerde tien minuten voor tijd een strafschop waarna Melvin Winterberg de eindstand bepaalde op 4-0. Mike van de Ruit moest het veld verlaten met een zware knieblessure. Nieuwenhoorn speelt zaterdag de topper in Ridderkerk tegen RVVH.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula (60. Danique Wolters), Mike van de Ruit (30. Merijn Wolters), Frank Molendijk, Noah Lucho Harms; Delano a Cohen, Melvin Winterberg (75. Ferani van Vugt), Frank de Regt; Lukas Hamann (60. Tom Sleeuwenhoek), Dimitri Gomes Almeida (75. Lars van Orselen), Chris Dabaghian.