Glenn Stoffers: ''We hebben met elkaar uitgesproken te gaan voor het kampioenschap, maar als we de nacompetitie halen is het seizoen wat mij betreft geslaagd.'' Archieffoto Babet Stoffers.
Glenn Stoffers: ''We hebben met elkaar uitgesproken te gaan voor het kampioenschap, maar als we de nacompetitie halen is het seizoen wat mij betreft geslaagd.'' Archieffoto Babet Stoffers.

Glenn Stoffers hoopt op snel herstel van Hellevoetsluis

Sport 515 keer gelezen

Maasdam- Hellevoetsluis verloor de wedstrijd tegen FC Binnenmaas met 3-2. Glenn Stoffers vertrouwt erop dat zijn ploeg snel weer tot inkeer zal komen.

Dan Rolandus

Glenn Stoffers sprak over de nederlaag tegen Sparta nog over een incident, maar na de nederlaag tegen het altijd lastige FC Binnenmaas hoopt de middenvelder dat het tij snel zal keren. ‘’Het is de laatste wedstrijden al wat rommeliger. Ook de winstpartijen tegen Pelikaan en Alexandria ‘66 waren niet overtuigend. Dan krijgen we een echte topper als Sparta op bezoek met de kans deze te verliezen. Welnu, dat gebeurde dan ook. Misschien is het een gebrek aan vertrouwen, maar waarom? Ik denk dan ook dat het vertrouwen snel weer zal terugkeren, dat we op tijd de vorm herpakken van voor de winterstop toen we vrijwel onverslaanbaar waren. De schouders zullen er weer onder moeten.’’ Hellevoetsluis blijft ondanks de nederlaag en mede door het puntenverlies van de concurrenten nog altijd meedoen in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse D. ‘’Dat we zo hoog staan, is wat mij betreft zeker niet boven verwachting. De voorbereiding was al goed en de fitheid in de groep is optimaal.’’ Glenn Stoffers doorliep de hele jeugdafdeling van SC Voorne en belandde na de fusie met Wit Rood Wit in het tweede elftal van de toenmalige derdeklasser Brielle. ‘’We werden met Brielle kampioen in de reserve-eerste klasse en promoveerden onder trainer Steef Buys naar de reserve-hoofdklasse. De spelers van het tweede elftal kregen nauwelijks kans om bij de selectie van het eerste elftal te komen. We zijn in 2015 met het hele tweede elftal van Brielle naar Vierpolders gegaan. We zijn onder Paul Bestebreur in 2018 via een overwinning tegen Rockanje gepromoveerd naar de derde klasse. OVV werd in dat jaar kampioen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Vierpolders, voetballen met mijn vrienden. Toch voelde ik ook de kriebel om het hogerop te proberen. Ik ga goed om met Paul Bestebreur, maar ik ben zeker niet meegekomen als het vriendje van Paul. Ik ben na een bekerwedstrijd tussen Hellevoetsluis en Vierpolders door de toenmalige trainer Edwin de Koning al eens eerder gevraagd om het eens bij Hellevoetsluis te komen proberen. Dat heb ik toen afgeketst omdat ik goed zat Vierpolders. Maar in het laatste seizoen speelden we met Vierpolders in de middenmoot van de derde klasse en ik voelde geen uitdaging meer. Toen er werd gevraagd of er nog iemand was het niveau van de tweede klasse aan te kunnen heb ik een gesprek aangevraagd met Edwin Boogaard. De visie en de ambitie van de club spraken me aan en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap naar Hellevoetsluis.’’

Pas op de plaats
Glenn Stoffers (30), met vriendin Tessa woonachtig in Brielle, is inmiddels één van de belangrijke pijlers van Hellevoetsluis. ‘’Hellevoetsluis is een prachtige, gezellige club met een topgroep waar ik goed ben opgevangen’’, geeft de werknemer bij supermarkt Jumbo in Brielle aan het uitstekend naar zijn zin te hebben in het rood-witte kamp. ‘’Het is er altijd gezellig en met het publiek hangt er een uitstekende sfeer. Binnen de groep is het ook koek en ei, maar dat lijkt me met de resultaten dit seizoen logisch. We hebben een goede mix van jonge en ervaren spelers. Natuurlijk baal je als je in de wissel zit, maar dat mag ook.’’ De flankspeler met een goede voorzet en assist in de benen, die bovendien zijn doelpunten regelmatig meepikt, is positief gestemd voor wat betreft de promotiekansen van Hellevoetsluis. ‘’We hebben met elkaar uitgesproken te gaan voor het kampioenschap. Natuurlijk ga je voor het hoogste haalbare, maar als we de nacompetitie halen is het seizoen wat mij betreft geslaagd.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant