Afbeelding
Foto: PR

Kwalificatiewedstrijden KDO-Sport Hellevoetsluis

Sport 697 keer gelezen

Bergschenhoek - Op zaterdag 12 maart 2022 stond de eerste kwalificatie wedstrijd gepland voor Sem van Heeswijk en Jesse van de Berg in Bergschenhoek. 

In de eerste ronde was het de beurt aan Sem. Deze wedstrijd was voor Sem zijn eerste landelijke wedstrijd na een hele lange tijd. Hij was daardoor iets meer gespannen als normaal, maar slaagde er toch in om een super wedstrijd te draaien. Op de toestellen ringen, sprong en rekstok was Sem het meest zenuwachtig voor, vooral om de landingen en zijn sprong de Tsukahara op de Pegasus. Maar hij heeft ze allemaal gedaan. En hoe! Aan het einde van de wedstrijd was de prijsuitreiking en Sem mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.

In de tweede ronde was het de beurt aan Jesse. Ook voor Jesse was dit zijn eerste landelijke wedstrijd. Jesse turnde een zeer stabiele wedstrijd. Zo maakte hij op een sprong een hele mooie gestrekte Tsukahara en op de rekstok een goed uitgevoerde dubbele salto. Met maar één puntje minder haalde Jesse de zilveren medaille. Een zeer verdiende plek na een goede wedstrijd. Volgende week hebben de jongens hun tweede kwalificatie wedstrijd, maar omdat de jongens allebei een medaille gewonnen hebben is hun doorstroming al zeker.

Op zondag 13 maart 2022 turnde Marijn Prooi zijn laatste kwalificatiewedstrijd met zijn team. Marijn turnde op sprong een mooie overslag salto tot stand en heeft voor de rest geen grote fouten gemaakt. Marijn heeft weer mooie verbeteringen laten zien ten opzichte van de vorige keer. Voor Marijn is het afwachten of zijn team hoog genoeg gescoord heeft om te mogen turnen in de halve finale volgende week zondag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant