Hellevoetsluis maakt misstap tegen Sparta

Sport 366 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de topper in de tweede klasse D tegen Sparta met een 1-3 (0-2) nederlaag in mineur afgesloten. De equipe van trainer Paul Bestebreur zag DCV, dat met 4-1 won van Strijen, de leiding van de Hellevoeters overnemen.

‘’Je kunt van Sparta verliezen’’, doelde voorzitter Edwin Boogaard van Hellevoetsluis op de titelaspiraties van de immer ambitieuze amateurtak van Sparta. ‘’Maar we blijven meedoen om het kampioenschap als we maar van de kleintjes blijven winnen.’’

Toch leek Hellevoetsluis voor circa vijfhonderd toeschouwers goed op weg, had binnen een halve minuut op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Serkan Yavuzyigitoglu niet verder kwam dan de doelverdediger van Sparta. Fabian Boekholt kreeg eveneens de kans om zijn ploeg in het zadel te helpen, maar de aanvaller schoot de bal naast. ‘’We hadden in de eerste twintig minuten de overhand en hadden in die fase gewoon met 2-0 voor moeten staan.’’ Waar de thuisclub verzaakte, daar sloeg Sparta na krap een halfuur spelen genadeloos toe: 0-1. Tien minuten later verdubbelden de Rotterdammers de marge naar 0-2.

Hellevoetsluis kwam na vijf minuten spelen in de tweede helft met tien man te staan omdat Onur Furuncu tegen zijn tweede onnodige gele kaart opliep. De tien Hellevoeters probeerden ondanks de numerieke minderheid orde op zaken te stellen. Na een uur spelen bestrafte de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien jegens Marley Dors, waarop Glenn Stoffers de spanning met de benutte kalktrap weer in de wedstrijd terugbracht: 1-2. ‘’Na die treffer probeerden we met veel enthousiasme de gelijkmaker te forceren, terwijl Sparta vooral de lange bal hanteerde. Daniel Dijksman werd er nog ingebracht als stormram, maar we kwamen er niet doorheen. Sparta scoorde vlak voor tijd uit een counter de 1-3. Als de neuzen dezelfde kant uitstaan zoals in de voorgaande wedstrijden dan heb ik er een goed gevoel over dat deze nederlaag een incident was.’’ Een speler van Sparta kreeg in de extra tijd nog een rode kaart. Hellevoetsluis speelt zaterdag in Maasdam de uitbeurt tegen het historisch immer lastige FC Binnenmaas.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs (75. Daniel Dijksman), Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Davy Mierop, Brian Poelman (46. Marley Dors); Serkan Yavuzyigitoglu, Fabian Boekholt.