FC Vlotbrug boekt cruciale overwinning tegen OVV

Sport 518 keer gelezen

Oostvoorne- FC Vlotbrug heeft de cruciale degradatiewedstrijd in de derde klasse C tegen OVV met 2-3 (1-1) gewonnen. De club uit Hellevoetsluis-Oost heeft op plaats elf de rode lantaarn overgedragen aan OVV.

‘’We hebben een broodnodige overwinning behaald tegen een rechtstreekse concurrent’’, stelde de gelukkige Richard Koutstaal, die FC Vlotbrug in zijn afscheid als hoofdtrainer voor de derde klasse wil behouden. ‘’Het dubbeltje viel eindelijk eens de goede kant op.’’
FC Vlotbrug kreeg op het sportpark aan de Zwartelaan vijf minuten voor rust een tegenslag te verwerken, toen de bal binnen de zestien bleef hangen en een Oostvoornaar de bal eenmaal voor de voeten droog uithaalde voor 1-0. ‘’Het was op een hobbelig veld moeilijk voetballen. We kregen de bal niet goed weg. Je durfde zelfs niet eens op de keeper terug te spelen.’’ Op slag van rust werd een terugspeelbal op de doelman binnen de zestien door scheidsrechter Van Vugt bestraft met een vrije trap, die door Mitchel de Zeeuw keihard door de muur werd geschoten: 1-1. ‘’Dat was een mooie opsteker om de rust mee in te gaan.’’
De tweede helft was een kopie van het eerste deel met twee gelijkwaardige ploegen. Clint van de Veerdonk moest met een hamstringblessure echter achterblijven in de kleedkamer. Na tien minuten spelen nam OVV wederom de leiding door een vrije trap vanaf twintig meter achter de kansloze doelman Nino Noordijk te jagen: 2-1. De Hellevoeters kwamen de schrik snel te boven, want twee minuten later schoot Mitchel de Zeeuw een vrije trap in de muur waarna de attente Simeon Segers de bal in de rebound in het doel deponeerde: 2-2. ‘’Het was een hectische slotfase met aan beide kanten, zoals in de hele wedstrijd, veel balverlies. Vijf minuten voor tijd kopte Mitchel de Zeeuw een hoekschop op de lat, waarna invaller Sjors Allersma zich met een doeltreffende intikker mocht ontpoppen als matchwinnaar: 2-3. ‘’Al met al ben ik blij dat wij na een aantal ongelukkige nederlagen in de slotfase nu zelf tegen het einde van de wedstrijd aan het langste eind hebben getrokken. Deze overwinning is goed voor de moraal voor de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen GHVV.’’ Bij FC Vlotbrug ontbrak Ricardo Wijsbroek, die naar aanleiding van ongehoord gedrag jegens de scheidsrechter in het duel met DVO ’32 vijf wedstrijdstrijden schorsing heeft gekregen. FC Vlotbrug speelt zaterdag op De Kooistee om 14.30 uur de derby tegen GHVV ’13.
FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Bram Scheringa, Jan Tuitel (70. Ryan de Melker), Lester den Broeder; Jordy Henderickx, Mitchel de Zweeuw, Lenny Schultz (70. Sjors Allersma); Gijs Vermeer (85. Fernando Winata); Simeon Seghers, Clint van de Veerdonk (46. Jasper van der Stigchel).