Hellevoetsluis blijft koploper met een randje

Sport 505 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de koppositie in de tweede klasse B behouden door op het sportpark aan de Brielsestraatweg opponent Alexandria ’66 met een 3-1 (2-0) overwinning onder zich te houden. Achtervolger DCV maakte met een achterstand van twee punten met een 0-4 overwinning bij SV Charlois geen fout.

De hoofdmacht van Hellevoetsluis speelde sinds 27 november eindelijk weer eens een competitiewedstrijd in eigen huis met publiek. ‘’We waren na Pelikaan ook nu tegen Alexandria de mindere ploeg, gaven veel kansen weg en creëerden te weinig en dat baart mij zorgen’’, stelde trainer Paul Bestebreur. ‘’Er was misschien een mate van onderschatting, en juist dat mag in deze afdeling als je kampioen wilt worden niet gebeuren.’’ De onderschatting werd kennelijk nog groter bij de Hellevoeters, toen Fabian Boekholt al na ruim één minuut een voorzet van Glenn Stoffers tegen het garen werkte: 1-0. ‘’We waren vanaf dat moment een halfuur lang de mindere ploeg en was het aan Desney (Hoornweg, DR) met enkele goede reddingen te danken dat het niet gelijk werd.’’ Hellevoetsluis leek na ruim een halfuur spelen van laspost Alexandria verlost toen Brian Poelman een hoekschop van Glenn Stoffers in het doel kopte: 2-0. ‘’Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd tot aan de rust in handen.’’ Hellevoetsluis zat al na drie minuten spelen in de hervatting op rozen door een voltreffer van Davy Mierop: 3-0. De strijd leek gestreden, maar dat gold niet voor de club uit de Rotterdamse Alexanderpolder. De bezoekers bleven druk zetten en kregen uiteindelijk vijf minuten voor tijd uit een vrije trap loon naar werken: 3-1. ‘’Een gelijkspel had de verhoudingen wellicht weergegeven, maar wij schrijven de drie punten bij en dat is ook wel prettig.’’ Hellevoetsluis wacht zaterdag op het ING-Sportpark aan de Rijksstraatweg om 15.00 uur de zware wedstrijd tegen Sparta.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu (85. Stefan Tuns); Richard Zebregs, Damiano Vaudo (65. Daniel Dijksman); Glenn Stoffers, Davy Mierop (72. Rucentney Benito), Brian Poelman; Marley Dors, Fabian Boekholt (85. Luuk Engels).