Archieffoto: Theo van Kralingen

OHVV doet zichzelf de das om tegen WFB

Sport 335 keer gelezen

Ouddorp- OHVV heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in Ouddorp niet alleen met 3-1 (2-0) te verliezen van WFB, maar zag ook nog eens drie spelers (Shi-Fa Steehouder, Dylan van de Loosdrecht en Michael van Maurik) met rood vertrekken.

Dan Rolandus

‘’We hebben niet van WFB verloren, maar van onszelf’’, schaamde trainer Mark van Os zich over het negatieve optreden van zijn ploeg. ‘’Ik ben teleurgesteld in de onnodige rode kaarten die we hebben opgelopen. Dat is niet zoals OHVV zich gewoonlijk presenteert in een wedstrijd. Laten we het maar houden op een incident. Dus hou ik het vertrouwen in mijn ploeg en kijk met vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Abbenbroek aanstaande zaterdag.’’
OHVV begon op De Kruus in Ouddorp overigens heel sterk, want binnen de minuut zagen Ömer Ayildiz, Dylan van de Loosdrecht en David Keijzerwaard doelpogingen onschadelijk gemaakt worden. In de tweede minuut was het al raak aan de overzijde toen Dylan van de Loosdrecht en Thomas van Dort in de fout gingen en een Ouddorper met een 25-meterschot via beide palen doelman Wouter Bloothoofd kansloos liet: 1-0. De Oudenhoornaars antwoordde vervolgens met een kopbal van Michael van Maurik over de dwarsligger. In de achtste minuut counterde WFB met een prima voorzet en een spitsengoal naar 2-0. ‘’We hebben daarna de rust gepakt, namen het initiatief, dreigden, maar creëerden te weinig kansen.’’ Michael van Maurik verscheen nog oog in oog met de beste kans en Ömer Ayildiz kwam nog gevaarlijk door, maar we kwamen niet tot scoren.

Tweede helft kleurt rood en geel
OHVV ging in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. Na ruim een uur spelen werd de doorgebroken Ömer Ayildiz binnen de zestien gevloerd, waarop de WFB-er tegen zijn tweede gele kaart, dus rood opliep en Ramon de la Haye (foto) de spanning met de benutte kalktrap weer terug bracht in de wedstrijd: 2-1. Het wachten was met tien tegen elf op de 2-2. Totdat een inworp leidde tot een opstootje tussen Shi-Fa Steehouder en de teamleider van WFB. Na doormekkeren kregen Shi-Fa en de elftalleider domme rode kaarten waarop beide partijen met elk tien spelers weer in evenwicht waren. Halverwege de tweede helft leek OHVV op gelijke hoogte te komen toen een teruggetrokken voorzet van Ömer Ayildiz door de inkomende David Keijzerwaard tegen het garen werd gedrukt. Doch tot ontsteltenis van alles wat OHVV was keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel. De Oudenhoornaars bleven de druk opvoeren. Dylan van de Loosdrecht ging echter in de fout tegen een WFB-er op het moment dat OHVV notabene een vrije trap meekreeg. Dylan kreeg rood voor zijn daad. ‘’Wij hadden op dat moment gewoon het hoofd koel moeten houden en de vrije trap moeten nemen. Nu stonden we ineens met negen man.’’ OHVV bleef ook met negen man de bovenliggende partij, kreeg ook kansen, maar inzetten van David Keijzerwaard, Ramon de la Haye en Ömer Ayildiz werden van de doellijn gehaald of door de doelman van WFB onschadelijk gemaakt. In de extra tijd counterde WFB naar 3-1. Dat kostte Michael van Maurik zijn tweede gele, dus rode kaart, omdat de verdediger verbaal meende dat het buitenspel was. ‘’We hebben niet van WFB verloren, maar zijn de dupe geworden van onze eigen emoties.’’ De spanning is in de vierde klasse I weer helemaal teruggekeerd. OHVV blijft koploper met één punt voorsprong op DVV ’09 en drie punten op WFB, dat echter één wedstrijd minder heeft gespeeld. OHVV speelt zaterdag om 14.30 uur de derby tegen Abbenbroek op het sportpark Eeweg in Oudenhoorn.

OHVV: Wouter Bloothoofd; Shi-Fa Steehouder, Michael van Maurik, Dylan van de Loosdrecht, Chris Peters; Jim Baks; Thomas van Dort (68. Timo Blommers), Ramon de la Haye, Gavin van Dort; Ömer Ayildiz, David Keijzerwaard.