Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

’t Capproen weggevaagd door Trekvogels

Sport 380 keer gelezen

Rotterdam - ’t Capproen heeft in sporthal Zevenkamp in Rotterdam een flinke 25-10 (13-8) nederlaag moeten incasseren tegen koploper Trekvogels. De tweede tik na een week eerder tegen Gemini.

‘’We hebben deze nederlaag ingecalculeerd tegen een heel goede ploeg, die een maatje te groot is voor de vierde klasse’’, sprak coach Alex Krol realistisch over de nederlaag. ‘’We hebben onze focus volledig gericht op de veldcompetitie waarin we in de vierde klasse samen met hetzelfde Trekvogels bovenaan staan en daarin minimaal tweede willen worden om aanspraak te maken voor een plaats in de derde klasse. Bovendien kregen we enkele weken geleden de melding dat de derde en de vierde klasse in de zaal zullen opgaan in de derde klasse. We willen de wedstrijden in de zaalcompetitie met de wil om te willen winnen benutten als een oefenwedstrijd om uiteindelijk tot een goede samenstelling te komen voor het vervolg van de veldcompetitie. We stonden binnen 13 minuten spelen achter met 8-0 waarna wij de eerste goal scoorden. Alles viel de kant van Trekvogels op. Daarna hebben we tot aan de rust goed mee kunnen doen en kwamen we terug tot 13-8. In de tweede helft werden de doorgesproken taken tijdens de time-out mede door de wisselingen bij zowel de mannen als de vrouwen niet goed uitgevoerd. We vergaten als het kon te vertragen om hen uit het ritme te halen en het eigen spel te spelen. Toch wil ik de ploeg een compliment maken op de positieve wijze waarop het is blijven korfballen.’’ Coach Alex Krol geeft verder aan dat de wedstrijd tegen wederom Trekvogels op zaterdag 12 maart in sporthal De Eendr8 de uitzwaaiwedstrijd zal worden voor Sanne Hoogendoorn. ‘’Sanne gaat eerst vijf weken naar Costa Rica om Spaans te leren en dan vervolgens op reis zal geen. Ik verwacht niet dat zij in de veldcompetitie zal terugkeren. Sanne speelt nu ook na onderling overleg in het tweede team, zodat wij andere vrouwen kunnen inpassen’’, aldus Alex Krol.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (2 keer, 31, Zoë van der Perk), Color van der Perk, Freek Sjouw (2 keer, 55. Roan Jongejan), Roan Jongejan (1 keer, 31. Mark Wietzes); Mark Kuiper (31. Roy Vermaat 2 keer), Richard van Marion (2 keer), Brittany de Kruif (1 keer, 31. Amber Schoordijk), Yentl van der Perk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant