Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

Hellevoetsluis loopt over Westlandia heen

Sport 383 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de oefenwedstrijd tegen Westlandia (za) met liefst 7-2 (4-1) gewonnen. De subtopper in de tweede klasse C had weinig in te brengen tegen de ontketende Hellevoeters.

‘’We hebben een goede generale gespeeld met het oog op de topper tegen Pelikaan aanstaande zaterdag’’, toonde trainer Paul Bestebreur zich tevreden over het niveau dat zijn elftal aantikte. ‘’De 7-2 was nog maar een magere uitslag gelet op het aantal kansen dat we hebben gecreëerd. We hebben vooral in de eerste helft fantastisch gespeeld met veel passie, beweging en met geduld de juiste keuzes gemaakt. Als we dit niveau nog een halfjaar kunnen vasthouden, dan kunnen we met deze ploeg nog wat moois gaan beleven.’’ 

Marley Dors, Brian Poelman (foto), Serkan Yavuzyigitoglu en Fabian Boekholt (foto) zorgden voor een 4-0 voorsprong, waarna de Westlanders terugkwamen tot 4-2. De club uit Naaldwijk stond ook in de tweede helft met de rug tegen de muur. Marley Dors, Brian Poelman en Fabian Boekholt bepaalden de eindstand op 7-2. Intussen werd er ook nog ingehaald in de tweede klasse D. 

De Hellevoeters deden daarbij goede zaken, want Pelikaan verloor met 1-0 bij SVS Capelle. Koploper DCV zegevierde met 1-0 in de topper tegen Sparta AV. ‘’We zullen er zaterdag tegen Pelikaan gelijk moeten staan. Het was vorige week tegen Zuidland niet goed, maar als we het niveau van Westlandia tegen Pelikaan door kunnen trekken, heb ik er alle vertrouwen in’’, aldus Paul Bestebreur. Bij Hellevoetsluis debuteerde de 15-jarige B-junior Bo van Wingerden als invaller.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast (60. Daniel Dijkman), Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs, Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Brian Poelman (80. Mido), Fabian Boekholt; Marley Dors (75. Bo van Wingerden), Serkan Yavuzyigitoglu (80. Achmed).

Uit de krant