Wil van Balen

Doelpuntenfestijn bij Nieuwenhoorn tegen Nootdorp

Sport 502 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft de vrije zaterdag benut met een oefenwedstrijd tegen Nootdorp. De zwartwitten wonnen het duel tegen de nummer twee van de eerste klasse A met 4-3 (2-2).

Nieuwenhoorn, dat de koppositie in de eerste klasse B deelt met RVVH, zag intussen naaste concurrent XerxesDZB met 1-0 verliezen bij Terneuzense Boys. ‘’Het is derde keer dat we dit seizoen vriendschappelijk tegen Nootdorp hebben gespeeld. Het is een prettige tegenstander en zo denken zij er ook over’’, verklaarde trainer Oscar Biesheuvel het hernieuwde oefenpotje.

Nootdorp was de ploeg die met de harde wind in de rug in de eerste helft de meeste druk op het doel uitoefende, maar het was Tom Sleeuwenhoek, die Nieuwenhoorn aan de andere kant een 1-0 voorsprong bezorgde. De thuisclub zag de voorsprong omgebogen worden in een 1-2 achterstand, maar wederom Tom Sleeuwenhoek bracht de partijen weer in evenwicht: 2-2.

Nieuwenhoorn was in de tweede helft de bovenliggende partij. De uitstekend spelende Luuk Hamann, die zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, en Dimitri Gomes Almeida brachten de stand op 4-2. De bezoekers kwamen vervolgens terug tot 4-3. ‘’We konden daarna goed standhouden.’’ Nieuwenhoorn kende ook een tegenvaller, want Victor de Blok viel in het begin van de tweede helft uit met een hamstringblessure en zal daarmee enkele weken zijn uitgeschakeld. ‘’De overwinning tegen Terneuzense Boys en Nootdorp geven vertrouwen voor de lange reeks zware wedstrijden.’’

Bij Nieuwenhoorn ontbraken de zieke Chris Dabaghian en de licht geblesseerden Frank de Regt en Melvin Winterberg. Nieuwenhoorn speelt zaterdag op het sportpark aan de Rijksstraatweg om 14.30 uur tegen Nieuw-Lekkerland.

Nieuwenhoorn: Tom van de Leeden; Gregory Paula (46. Merijn Wolters), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok (55. Jaro van de Pol); Delano a Cohen, Ferani van Vugt (70. Neil Overheid), Danique Wolters; Lukas Hamann (80. Jesse van Burg), Dimitri Gomes Almeida, Tom Sleeuwenhoek.