Afbeelding
Foto: archief

’t Capproen maakt herstart met forse overwinning

Sport 398 keer gelezen

Giessen- De sfeer in de kleedkamer was na afloop hoorbaar uitstekend bij ’t Capproen. Niet zo vreemd ook, want de korfbalformatie van coach Alex Krol en Nathan Doodkorte begon de zaalkorfbalcompetitie in sporthal De Jager in Giessen met een forse 5-21 (2-9) overwinning tegen SKV voortvarend.

‘’We waren het 10-10 gelijkspel in de vorige competitie tegen SKV nog niet vergeten en hebben deze goed doorgenomen. Dat gelijkspel voelde destijds als een verlies, gewoon omdat we die wedstrijd hadden moeten winnen. De vrouwen hebben de taken van voorverdedigen nu goed uitgevoerd waardoor onze mannen goed op de schutters van SKV konden anticiperen. Daarmee hebben we de angels uit de wedstrijd gehaald. Het was daarnaast zaak om ervoor te zorgen dat wij de rebound zouden hebben. Het duurde even dat we tot scoren kwamen, maar we hebben die taak uiteindelijk ook in de score kunnen uitvoeren. In het begin van de wedstrijd kon SKV nog wel aanhaken, maar vanaf minuut 23 liepen we van hen weg’’, aldus de uitermate tevreden coach Alex Krol. Ook de selectie van ’t Capproen heeft vanwege de corona lange tijd weinig of niets kunnen ondernemen. ‘’Zodra we mochten trainen hebben we het conditioneel aangepakt en getraind op het schot.’’ ’t Capproen speelt zaterdag om 15.50 uur in De Eendr8 tegen Gemini.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (8 keer, foto), Color van der Perk (1 keer, 44. Amber Verschoor), Freek Sjouw, Roan Jongejan (54. Justin de Ruiter), Roy Vermaat (2 keer, 54. Mark Wietzes); Nik Stolk (2 keer, 44. Roan Jongejan), Richard van Marion (3 keer), Sanne Hoogendoorn (40. Brittany de Kruif 3 keer), Yentl van der Perk (2 keer).


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant