Nieuwenhoorn nestelt zich naast RVVH

Sport 458 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft zich door een eclatante 3-1 (0-1) overwinning tegen Terneuzense Boys naast RVVH genesteld aan de kop van de eerste klasse B. Beide clubs hebben 19 punten uit negen wedstrijden.

Dan Rolandus

‘’Het ging niet vanzelf tegen een sterk verdedigend ingestelde ploeg’’, gaf trainer Oscar Biesheuvel hiermee aan dat elke wedstrijd in de eerste klasse B pittig is en dat iedereen van elkaar kunt winnen. ‘’Tegen een degelijke ploeg als Terneuzense Boys is het oppassen voor de counter of voor een spelhervatting.’’ Nieuwenhoorn dat met de harde wind weliswaar het meest aan de bal was werd dan ook na ruim tien minuten spelen verrast door Cor-Pieter Pander, die een hoekschop van Rick Gort achter de kansloze doelman Mike van de Wijngaart kopte 0-1. Mike van de Wijngaart, die na zijn rentree vierde in de hoofdmacht van Nieuwenhoorn. ‘’Zij bleven toen nog meer voor de goal hangen. Wij hadden weliswaar constant balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot kansen. We kwamen net na rust wat gelukkig aan de gelijkmaker, toen de keeper (Nando Pijnenburg, DR) de bal uitschoot, maar de bal door de harde wind bleef hangen, waarna Frank de Regt de bal in het doel schoot.’’

Schlemiel
Nieuwenhoorn, gesteund door het meevallertje van de gelijkmaker, ging met de harde wind in de rug op jacht naar de voorsprong. Tien minuten later was het raak door Tom Sleeuwenhoek: 2-1. ‘’We gingen vanaf dat moment wat makkelijker voetballen. Terneuzense Boys moest meer risico nemen, waardoor wij de ruimte kregen.’’ Dimitri Gomes Almeida wierp tien minuten voor tijd met een voltreffer de wedstrijd in het slot: 3-1. Jeffrey Burger maakte vijf minuten voor tijd na een langdurige blessure zijn rentree in de hoofdmacht, maar moest deze door een schlemielige overtreding twee minuten later alweer met rood bekopen. ‘’Dit was heel sneu voor Jeffrey. Hij was in zijn ijver iets te enthousiast, maar de overtreding was zeker niet meer waard dan een gele kaart. Met tien man moesten we toch nog even vol aan de bak.’’ Bij Nieuwenhoorn ontbraken de geschorsten Melvin Winterberg en Frank Molendijk. De koplopers Nieuwenhoorn en RVVH hebben een voorsprong van 4 punten op XerxesDZB (dat met 2-1 won van Nieuw-Lekkerland) en Oranje Wit (beiden met een wedstrijd minder in de benen) en Heerjansdam. Nieuwenhoorn speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen Nootdorp, dat op de tweede plaats huist in de eerste klasse A. De wedstrijd aan de Rijksstraatweg begint om 14.30 uur.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Merijn Wolters, Victor de Blok; Delano a Cohen, Danique Wolters, Frank de Regt (85. Neil Overheid); Lukas Hamann, Tom Sleeuwenhoek (60. Dimitri Gomes Almeida), Chris Dabaghian (85. Jeffrey Burger).