De mountainbikers wachten op het startschot voor de Strandrace van Ouddorp.
De mountainbikers wachten op het startschot voor de Strandrace van Ouddorp.

Strandbikers uit Hellevoetsluis leven zich uit

Sport 201 keer gelezen

Ouddorp- De mountainbikers in de categorie B reden hun eigen wedstrijd. De groep selecteerde zichzelf door zich zienderogen af te scheiden van de hardrijders van categorie A. Rens van den Hoek won zijn allereerste wedstrijd.

Rens van den Hoek (37) behaalde dus zijn allereerste overwinning. De mtb-er uit Middelharnis sprintte bij de B-categorie uit een groep van zeven naar de overwinning door zijn medevluchters Martijn Koeze uit Ouddorp en Jan-David van Keulen uit Stellendam voor te blijven. ‘’Ik zat eerst van voren bij de A’s, maar ik viel terug. ‘’Het strand leek wel op een biljartlaken. Met de wind mee zaten we boven de 50 km. Dat tempo lag me te hoog. We hadden of de wind vol in de rug of pal tegen. Ik zwom tussen de koplopers en de groep erachter en liet me terugzakken in de uit elkaar geslagen achtervolgingsgroep. Het groepje was uitgedund tot zeven man en daar voelde ik me prima bij. We hebben goed samengewerkt tot het einde. We kwamen ook samen aan waarop ik in de sprint net over Koeze heen kwam. Het was mijn allereerste overwinning. Is weer eens iets anders dan tweede te worden.’’ Marco van Leeuwen was met een zevende plaats in categorie B de best geklasseerde Hellevoeter gevolgd door Martin Luesing op de negende plaats. De uitslag zal deze mountainbikers minder bezighouden. De twee bikers van Cycling Team Flakkee waren evenals Robert Reincke en Dennis Postma (beiden uit Hellevoetsluis) en de eilanders Marco Snoek, Lennart en Raphael Houten (allen uit Brielle) het meest verheugd over het feit dat zij op het strand eindelijk weer eens een uur lang met elkaar los mochten gaan. ‘’Het racen ging niet best, willen er ook geen resultaat aan vastplakken, maar we hebben er wel van genoten’’, riepen de mannen en vrouwen in koor.

Lieke de Cock
Bij de vrouwen reed Lieke de Cock naar de overwinning. De Eindhovense, die het komende seizoen op de weg zal uitkomen voor Jan van Arckel, liet achtereenvolgens Romana Carfora uit Akersloot en ex-strandkampioene van Nederland Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep achter zich. ‘’Het was een lekkere overwinning. Het was eindelijk weer eens fijn om een wedstrijd te mogen rijden. Fris in de buitenlucht en alles op afstand, want er waren nauwelijks mensen op het strand.’’ Patricia Doorn uit Melissant greep met een vierde plaats net naast het podium.

Uitslag RegioBeachrace Ouddorp categorie A: 1. Ward Koster (Amsterdam), 2. Teun Teulings (Son en Breugel), 3. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther). Categorie B: 1. Rens van den Hoek (Middelharnis), 2. Martijn Koeze (Ouddorp), 3. Jan-David van Keulen (Stellendam), 4. Jeroen Vroegindewei (Sommelsdijk), 5. Peter Vlietland (Ouddorp), 6. Marco Tanis (Ouddorp), 7. Marco van Leeuwen (Hellevoetsluis), 8. Marco Snoek (Brielle), 9. Martin Luesing (Hellevoetsluis). Vrouwen: 1. Lieke de Cock (Eindhoven), 2. Romana Carfora (Akersloot), 3. Natalie van Gogh (Nieuw-Vennep), 4. Patricia Doorn (Melissant), 5. Antoinette Cassée (Ouddorp).

Uit de krant