Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

HC Voorne treedt opnieuw op als reuzendoder

wo 1 dec 2021, 08:55 Sport 188 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben zich opnieuw gemanifesteerd als reuzendoders door titelkandidaat Pijnacker met 2-1 (0-0) te verslaan. De HC heeft uit de laatste vijf wedstrijden 10 punten behaald.

‘’Het was een leuke en spannende wedstrijd waarin de meiden vooral na de 0-1 achterstand hebben gestreden met de wil om te willen winnen en niet voor minder’’, sprak coach Caroline van Nieuwenhuijze haar trots uit over het team. ‘’Ik zag bij 0-1 iets wonderbaarlijks bij de meiden. Dit gaat ons niet gebeuren. Zij zijn er volle bak in gegaan.’’ Amber Moerland zorgde uit een strafcorner voor de verdiende gelijkmaker (1-1) en Jonna Mout ontpopte zich met een fraai velddoelpunt als matchwinnaar: 2-1. ‘’Ik had meer verwacht van Pijnacker, maar we zijn eigenlijk niet in de problemen geweest.’’ Bij HC Voorne ontbraken Niencke van Burg en Danée Ras. HC Voorne staat na elf wedstrijden met 12 punten op de negende plaats in de derde klasse D.

HC Voorne: Birthe Witmer; Jada Dreischor, Amber Moerland, Amely Grauss; Sam van Nieuwenhuijze; Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard, Roos van Doorn; Brittany Hoogerwaard, Myke Grijzenhout, Cheyenne van Rossen. Rachel van den Bosch, Sanne Moerland, Anne Kerklaan en Jonna Mout kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant