FC Vlotbrug krijgt loon naar werken tegen Vierpolders

Sport 1.113 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug heeft de belangrijke degradatiewedstrijd tegen buurtgenoot Vierpolders met 4-1 (0-1) gewonnen. De club uit Hellevoetsluis-Oost bezet de gedeelde elfde plaats in de derde klasse D.

‘’Het was een wedstrijd van aanhaken aan de staart van de brede middenmoot of afhaken’’, gaf trainer Richard Koutstaal daarmee aan dat winnen een noodzaak was om de derde klasse te gaan overleven. ‘’We kregen in de eerste helft diverse kansen, maar balverlies in de frontlinie leverde in de counter wel een 0-1 achterstand op.’’ Nino Noordijk voorkwam in de eerste helft zelfs nog een tweede doorboring. FC Vlotbrug wist wat het te doen stond in de tweede helft. Ricardo Wijsbroek schoot na krap een uur spelen een pass van Clint van de Veerdonk tegen het garen: 1-1. Gijs Vermeer joeg vijf minuten later de bal wederom in het Vierpolderse doel: 2-1. De ban was gebroken en dat wilden de mensen op het volgelopen terras (publiek was rondom het veld vanwege de coronavoorschriften immers niet toegestaan) weten ook. Toen Simeon Seghers, na een overtreding op Shenomar Pers, uit een strafschop de stand op 3-1 had gebracht was het feest compleet. Simeon Seghers bepaalde met zijn tweede doelpunt uit een voorzet van Jesper van der Stigchel de stand op 4-1. ‘’Deze overwinning hadden we zo hard nodig. Het was voor zowel de spelers als de technische staf dan ook een grote opluchting’’, aldus trainer Richard Koutstaal. FC Vlotbrug speelt zaterdag op het Hargapark in Schiedam tegen HBSS.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Jan Tuitel, Bram Scheringa (88. Noël Bravenboer), Lester den Broeder; Bart Bergwerf, Simeon Seghers, Mitchel de Zeeuw, Gijs Vermeer (76. Jesper van der Stigchel); Clint van de Veerdonk (70. Shenomar Pers), Ricardo Wijsbroek.