Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Hockeysters HC Voorne stunten tegen Barendrecht

di 16 nov 2021, 08:10 Sport 393 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben na de 2-0 overwinning tegen Bleiswijk de smaak kennelijk te pakken, want afgelopen zondag werd koploper Barendrecht met 3-1 (1-0) verslagen en naar het derde plan verwezen. De HC bezet in de derde klasse D de met Ommoord gedeelde negende plaats.

‘’Barendrecht heeft een ervaren ploeg, maar we hebben gezegd dat we de kaas niet zomaar van het brood laten eten. Barendrecht heeft een hockeyend team en dat ligt ons heel goed. De meiden hebben als team keihard gewerkt, goed gespeeld en we scoren weer. Het was langs de kant een genot om te zien. We hebben net als tegen Bleiswijk snel doorgewisseld, zodat zij het spelletje dat we willen spelen de hele wedstrijd hebben volgehouden. We weten dat het erin zit, hebben het ook laten zien tegen Derby, de huidige koploper, waartegen we 2-2 hebben gespeeld. Het is een kwestie van ervaring. Het team heeft de tanden laten zien, gespeeld naar het niveau waar we zelf invloed op hebben. Ik ben dan ook super trots op de meiden’’, aldus coach Caroline van Nieuwenhuijze. Cheyenne van Rossen (1-0 en 3-1) en de van een blessure weer teruggekeerde Sanne Moerland (2-0) scoorden voor de Hellevoetsen. De hockeysters van HC Voorne, die samen met medekoploper Noordwijk met 11 treffers de minst gepasseerde verdediging hebben, hebben het etentje bij Restaurant Pieters in de Vesting dan ook zeker verdiend. HC Voorne speelt zondag in Spijkenisse de derby tegen HV Spijkenisse.
HC Voorne: Birthe Witmer; Jada Dreischor, Amber Moerland, Amely Grauss; Sam van Nieuwenhuijze, Jaimy Hoogerwaard; Daisy Boers, Niencke van Burg; Roos van Doorn, Myke Grijzenhout, Cheyenne van Rossen. Rachel van den Bosch, Sanne Moerland, Anne Kerklaan, Jonna Mout kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant