Afbeelding
Archieffoto Theo van Kralingen

Hockeysters HC Voorne stunten tegen HDS

di 2 nov 2021, 09:00 Sport 115 keer gelezen

Den Haag- De hockeysters van HC Voorne hebben zichzelf verrast door in Den Haag met 0-0 gelijk te spelen tegen HDS. De Haagsen tuimelden in de derde klasse van de gedeelde tweede naar de gedeelde vijfde plaats. Voor HC Voorne vallen er in de strijd tegen de degradatie nog vele plaatsen te winnen.

HC Voorne, bij wie Sanne Moerland na haar blessure weer op de weg terug is, maar weer met doelvrouw Birthe Witmer (foto) onder de lat, kan terugzien op een goede wedstrijd. Birthe Witmer was de gevierde vrouw bij de HC, want zij voorkwam met een aantal goede reddingen een achterstand. De thuisclub kreeg liefst veertien (!) strafcorners mee tegen HC Voorne niet één (??). Doch Witmer passeren bleek een te groot obstakel voor HDS. De verdediging van de Hellevoetsen werd in de competitie slechts tien keer gepasseerd. Aanvallend zal het goede spel nog beloond moeten worden, want met vijf doelpunten uit zeven wedstrijden is dat vrij karig. De club snakt naar een afmaakster zoals voorheen Joleijne de Bruijne. HC Voorne, dat uitkwam zonder Rachel van den Bosch, speelt zondag aan de Boerseweg de degradatiewedstrijd tegen Bleiswijk.

HC Voorne: Birthe Witmer; Jada Dreischor, Sam van Nieuwenhuijze, Amber Moerland, Danée Ras; Niencke van Burg, Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard; Roos van Doorn, Anne Kerklaan, Brittney Hoogerwaard. Jonna Mout, Cheyenne van Rossen, Myke Grijzenhout, en Amely Grauss kwamen ook in actie. 

Uit de krant