Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Simeon Seghers hoopt op een snel herstel van FC Vlotbrug

ma 1 nov 2021, 09:28 Sport 157 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug begeeft zich in deze fase van de competitie in een moeilijke periode, want het treft louter clubs uit de top-7 en daar is het team getuige de 1-3 (1-1) nederlaag tegen Rijnmond Hoogvliet Sport vooralsnog niet tegen opgewassen. Simeon Seghers hoopt dat zijn ploeg zich snel zal herstellen in de strijd van overleving in de derde klasse.

Dan Rolandus

‘’Het is effe teleurstellend, vind het heel lastig om daar een oordeel aan te hangen, maar we hebben in enkele wedstrijden op het laatste moment, zoals tegen MVV ’27 en Kethel/Spaland ook wel pech gehad. Zuidland was een maatje te groot, een heel goede ploeg. Maar er zal ook een tandje bij moeten om te overleven.’’

Drive
Simeon Seghers speelt al vanaf zijn jeugd bij FC Vlotbrug en debuteerde al op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de geelhemden. ‘’Ik ben bezig aan mijn twaalfde seizoen. Je kunt wel stellen dat ik een blijvertje ben. Bovendien woon ik met mijn vriendin Esmee in De Kooistee op 100 meter van het voetbalcomplex en op 200 meter van mijn werk bij Farm Frites. FC Vlotbrug is een gezellige vereniging, maar dat neemt niet weg dat de drive wel in het team moet blijven. Dat laatste is ook een reden om bij FC Vlotbrug te blijven, want ik ben nog niet klaar voor een veteranen- of vriendenteam.’’ De 28-jarige Hellevoeter, die in 2019 het hoogtepunt in zijn carrière vierde met een kampioenschap en promotie naar de derde klasse onder Tom Larssen en diens vervangers Ronald Brons/ Piet van Holst, is helder, er zal gepresteerd moeten worden om te overleven. De gedreven middenvelder heeft ook ondervonden dat er tegen het technisch beter voetballende RHS, dat al na vijf minuten spelen op 0-1 kwam, gestreden is voor elke meter, maar dat kansen scheppen een ander onderdeel is van het spelletje. De gelijkmaker van Mitchel de Zeeuw tien minuten voor rust kwam met een gemikt schot van net buiten de zestien dan ook uit de lucht vallen: 1-1. Trainer Richard Koutstaal: ‘’We hadden in de tweede helft niets meer te vertellen. We namen bij 1-2 meer risico’s, speelden één op één, kregen ook nog een kans op 2-2, maar bij 1-3 was het over.’’ Simeon Seghers, die de eerste twee wedstrijden vanwege een schorsing langs de kant moest toekijken, opereert in een driemans middenveld veelal voor zijn verdediging. Hij wist dat het een lastig seizoen zou worden. ‘’De doelstelling is overleven, maar het liefst niet op de laatste speeldag’’, gaat de werknemer van Farm Frites verder. ‘’We krijgen met koploper VFC en HBSS nog twee heel lastige wedstrijden, maar zullen dan toch punten moeten pakken. We zullen er in elke wedstrijd op moeten klappen, ons moeten focussen. Het is zaak om vier ploegen onder ons te houden. Leonidas is er uitgestapt. We hebben tegen hen geoefend en toen kreeg ik al het idee dat het voortbestaan van Leonidas niet zo lang zou duren.’’ FC Vlotbrug speelt zaterdag in Vlaardingen tegen VFC.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw, Noël Bravenboer, Jan Tuitel, Lenny Schultz; Jordy Henderikx, Simeon Seghers, Mitchel de Zeeuw, Gijs Vermeer; Rick Eldering, Clint van de Veerdonk (76. Shenomar Pers).


Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant