Melvin Winterberg matchwinnaar bij Nieuwenhoorn

Sport 445 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft de topper in de eerste klasse B tegen XerxesDZB met 2-1 (0-1) gewonnen. Melvin Winterberg bracht de supporters enkele minuten voor tijd met zijn winnende treffer in extase. Nieuwenhoorn bezet de gedeelde tweede plaats op twee punten van koploper RVVH.

‘’Laten we niet te hard van stapel lopen, want met twee gewonnen wedstrijden sta je hosanna bij de bovensten, maar verlies je dan sta je zo weer in de gevarenzone’’, verklaarde de realistische trainer Oscar Biesheuvel de gelijkwaardige competitie waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen.’’ De overwinning van Nieuwenhoorn bleek ook tegen het vaardige XerxesDZB een dubbeltje op zijn kant, want na een 0-1 ruststand was het wachten tot tien minuten voor de reguliere eindtijd eer de gelijkmaker van Frank de Regt op het scorebord sierde: 1-1. Het was Dimitri Gomes Almeida, die een fraaie voorzet van Chris Dabaghian tegen de keeper opschoot, maar de toegeschoten Frank de Regt in de nastoot doel trof: 1-1. De Regt was zowel in de eerste helft als vlak na de hervatting van de tweede helft dichtbij de gelijkmaker, maar in beide gevallen strandde hij op de keeper. ‘’Xerxes was in de eerste helft het meest aan de bal, maar wij hadden hen in de omschakeling al pijn moeten doen. Wij hebben Xerxes in de tweede helft onder druk gezet, maar het wachten op de 1-1 duurde lang. We kregen de kansen op 1-1, maar Xerxes in de counter ook kansen op de 0-2. Toen Melvin Winterberg enkele minuten voor tijd de 2-1 maakte was er de ontlading. Wij hebben tot tien minuten in de extra tijd niets meer weggegeven. We draaien tot nu toe goed mee, dat is lekker, maar ik had graag nog een stuk of vier clubs ruim onder ons gehad. Dat geeft meer rust en extra vertrouwen.’’ Nieuwenhoorn speelt zaterdag op het Geuzenpark de derby tegen Brielle.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Gregory Paul (70. Merijn Wolters), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Noah Lucho Harms; Delano a Cohen; Melvin Winterberg, Frank de Regt (88. Ferani van Vugt); Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida, Chris Dabaghian.