Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis door Strijen afgestraft op mentaliteit

Sport 145 keer gelezen


Strijen - Hellevoetsluis heeft zichzelf overschat om zich in en tegen Strijen als titelkandidaat op te stellen. Welnu, dat kwam de formatie van Paul Bestebreur duur te staan, want zij werden door het team van Geert Meijer op mentaliteit en in cijfers met 2-0 (1-0) afgestraft.

‘’Als je als groep en als trainer aangeeft bovenin te willen meedraaien, dan zal je wedstrijden als tegen Strijen moeten winnen, maar uiteindelijk hebben we verdiend verloren’’, bekende de teleurgestelde trainer van Hellevoetsluis, die met de groep ook de hand in eigen boezem wilde steken. ‘’Wij zijn met het oog op het slechte veld de warming-up vroeg begonnen. De constatering was dat het veld niet geschikt was om het voetballend op te lossen, dus zou het moeten aankomen op strijd en mentaliteit. En daar zijn wij duidelijk in tekort geschoten. Het is niet te hopen dat deze dure nederlaag in het verloop van de competitie (periodetitel of kampioenschap, DR) bepalend zal zijn. We hebben in elk geval geen moment aanspraak gemaakt op een resultaat.’’ Hellevoetsluis keek na een kwartier spelen tegen een 1-0 achterstand aan, toen Kosta de Wit na een onnodig weggeven vrije trap in de as van het veld de 1-0 aantekende. ‘’Ik heb vooraf gezegd vooral de ruimte op te zoeken, zolang mogelijk de ‘nul’ te houden en dan proberen in het laatste kwartier conditioneel de slag te slaan. We begonnen de tweede helft met een schot op de paal goed, maar na de dubieus gegeven vrije trap (benut door Desi Sanderse, DR) was het einde wedstrijd, hebben we niets meer gecreëerd.’’ Stefan Tuns maakte na een langdurige blessure zijn rentree in het eerste elftal. Het gemis van Glenn Stoffers deed zich voelen bij rood en wit. ‘’We zullen deze week de ruggen moeten rechten en alles repareren richting CWO.’’ Hellevoetsluis, dat is afgezakt naar de gedeelde vijfde plaats in de tweede klasse D, speelt zaterdag om 15.00 uur thuis tegen CWO.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Damiano Vaudo, Daniel Dijkman, Onur Furuncu (75. Bunyamin Karahan); Richard Zebregs, Davy Mierop, Brian Poelman; Serkan Yavuziygitoglu (55. Stefan Tuns), Marley Dors, Fabian Boekholt.

Uit de krant