Afbeelding
Foto: privé

Hellevoet Athletics op weg naar kampioenschap

Sport 225 keer gelezen

Nieuwe Tonge - De honkballers van HSV Hellevoet Athletics hebben in de eilandenderby tegen The Islanders 2 met een 2-4 overwinning een goede stap gemaakt naar het kampioenschap in de zesde klasse E. 

De Hellevoeters namen in een enerverende wedstrijd in Nieuwe Tonge in de tweede inning een 0-4 voorsprong door Jelle Beek, Montiano Blom, Kai Peeters en Patrick Kuzee. The Islanders kwam in de derde slagbeurt terug tot 2-4. De Athletics bestaat uit een mix van jonge spelers en ervaren krachten als Montiano Blom en pitcher Robbie Scheek. De Hellevoetse mix moest het opnemen tegen het ervarener The Islanders 2. De twee teams draaien al vanaf het begin van de competitie mee in de top van de zesde klasse E. De spanning in de twee uur durende wedstrijd was in elke inning te snijden. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd.

De ervaring van The Islanders was duidelijk te zien in de verdediging. Maar aanvallend hadden ze moeite met de worpen van pitcher Rob Scheek. De Hellevoeter stond de hele wedstrijd op de heuvel. Scheek vormde een bijna blindelings team met catcher Jeroen Smit. Rob Scheek wierp van de 88 worpen 59 strikes en 28 balls. Met één man op het honk vonden The Islanders in de derde inning aansluiting door een mooie inside-the-park-homerun en kwam terug tot 2-4. Na de pitcherwissel van The Islanders kwam de wedstrijd op gang en kon het publiek zich klaarmaken voor een spetterende wedstrijd. Beide teams bleven goed aan slag, echter door het goede veldwerk van beide teams bleef de stand ook hetzelfde en dus in het voordeel van de Athletics met als hoogtepunten de vangballen van Kai Peeters en Hendrik Monte ver in het buitenveld. 

Hellevoet Athletics bezet de eerste plaats in de zesde klasse E met 15 punten uit acht wedstrijden, gevolgd door The Islanders 2 met 15 punten uit negen wedstrijden. Hellevoet Athletics speelt de laatste wedstrijd aanstaande zondag in Delft tegen het laag geklasseerde Hitmanics 3. 

Afbeelding

Uit de krant