Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Hockeysters HC Voorne te licht tegen Catwijck

Sport 198 keer gelezen

Hellevoetsluis - De hockeysters van HC Voorne gaan een moeilijk seizoen tegemoet in de derde klasse nu het aan de Boerseweg met 0-2 (0-1) heeft verloren van het nog puntloze Catwijck.

‘’We moeten een keer gaan winnen, dat heeft het team nodig om het vertrouwen terug te krijgen. Tegen Catwijck hadden we moeten winnen. Het is zaak dat we er vier kwarten moeten staan. We begonnen slecht aan de wedstrijd, stonden al na twee minuten met 0-1 achter. De meiden hebben er vervolgens alles aan gedaan om gelijk te komen. Verdedigend is het niet verkeerd, maar we komen aanvallend gewoon kracht tekort. We zullen overtuigender moeten worden in eigen kunnen, want speltechnisch waren we zelfs beter, maar fysiek komen we tegen oudere, en dus ervaren teams gewoon nog tekort. Het is ook belangrijk dat we gaan beseffen te spelen met de ‘wil om te willen winnen’. Het is bij elkaar spelvreugde, motivatie, mentale weerbaarheid en ervaring. We zullen met z’n allen als team volle bak moeten gaan voor een goed resultaat. Vlak voor tijd viel de 0-2. De meiden leren wekelijks. Deze week gaan we weer hard trainen en doorpakken’’, aldus Caroline van Nieuwenhuijze. B-juniore Enna van den Berg maakte als invalster voor de afwezige keepster Birthe Witmer een goede indruk.

HC Voorne: Enna van den Berg; Jada Dreischor, Sam van Nieuwenhuijze, Amber Moerland, Niencke van Burg; Anne Kerklaan, Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard; Jonna Mout, Brittney Hoogerwaard, Cheyenne van Rossen. Rachel van den Bosch, Myke Grijzenhout, Danée Ras en Roos van Doorn kwamen ook in actie.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant