Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn ontbeert slagkracht tegen RVVH

Sport 184 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is er niet in geslaagd om de punten tegen RVVH in huis te houden. Uitgerekend ex-Nieuwenhoornaar Everton Pires Tavares ontpopte zich met de enige goal van de wedstrijd als matchwinnaar voor de club uit Ridderkerk: 0-1 (0-1).

Dan Rolandus

‘’Het gaat in deze hoogwaardige eerste klasse om details, gaat in veel gevallen goed, maar tegen RVVH lukte het net niet en dat heeft ons opgebroken’’ moest trainer Oscar Biesheuvel de bittere pil van de nederlaag wegslikken. ‘’Alle wedstrijden zijn close met winst en verlies dicht bij elkaar, een dubbeltje op z’n kant. Dit was de vierde wedstrijd waarin de verschillen heel klein waren en we deze keer in een momentopname hebben verloren.’’
Nieuwenhoorn wilde de ongelukkige nederlaag bij BVCB wegpoetsen, maar het was doelman Tom van der Leeden die tot twee keer toe handelend moest optreden om inzetten van Mohamed Ajarai uit de korte hoek en van Sanzio Dieterich over de lat onschadelijk te maken. Het eerste gevaar van Nieuwenhoorn kwam halverwege de eerste helft van de voet van Noah Lucho Harms die het uitgestoken been van doelman Kristijan Nikolic raakte. De equipe van trainer Kevin Vink leek na krap een halfuur op voorsprong te komen, maar Gino Stolk knalde de bal ter hoogte van de strafschopstip hoog over. Tien minuten later was het wel raak toen Everton Pires Tavares uit een uitgebalanceerde aanval doelman Tom van der Leeden kansloos het nakijken gaf: 0-1. ‘’Die goal van die jongen (Pires Tavares, DR) was mooi. Hij stond tussen een aantal verdedigers, deed dat prima’’, zag Oscar Biesheuvel de schoonheid in van de afwerking.

Details
Nieuwenhoorn wilde met Christiaan Dabaghian voor Frank de Regt meer druk uitoefenen op het Ridderkerkse doel. Noah Lucho Harms schoot een teruglegger van Dabaghian net voorlangs. Danique Wolters kreeg op het uur een uitgelezen kans om zijn ploeg naast RVVH te zetten, maar alleen voor doelman Nikolic vergat hij tot zijn eigen ergernis de trekker over te halen. Door slordige passing en de wil om een duel te willen winnen kwam Nieuwenhoorn niet verder dan gemiste mogelijkheden voor Delano A Cohen (vrije trap over) en een uithaal in de extra tijd van Melvin Winterberg, eveneens over. ‘’We hebben over de hele wedstrijd gezien niet zoveel weggegeven, maar ook niet veel gecreëerd. We waren een aantal keren dicht bij de zestien, maar in de voortzetting waren de passes tekort of de aanname niet goed. Omdat wij wat kleiner speelden dan RVVH, kregen zij in de omschakeling wat meer ruimte om in de buurt te komen zonder dat zij ook echt kansen kregen. Ik vond het over en weer, met wat plusjes en minnetjes ook op individueel gebied, gelijkwaardig. We hebben drie keer een kans gehad om ons in de zestien vrij te spelen, maar dan missen we net de finesses om door te stoten.’’ Het gemis van de geblesseerde Dimitri Gomes Almeida deed zich voelen in de aanval van Nieuwenhoorn. ‘’Dimi heeft in de eindfase wel de finesses om iets af te dwingen. Noa (Lucho Harms, DR) speelde het eerste uur goed en Lukas Hamann ook. Het gaat in dit soort wedstrijden wel om het laatste zetje. Je kan je in dit soort wedstrijden waarin de krachtsverschillen zo klein zijn niet permitteren om een goal weg te geven. We zijn een aantal keren in de momenten geweest, maar hadden de grote kans (Danique Wolters, DR) moeten maken, als we in de eindfase wat secuurder waren geweest met de aanname. Als je in de gelegenheid komt kansrijk te zijn, moet je er wel kaas van maken. Dat lukte nu net niet. Ik heb tegen de mannen gezegd dat het close was, zij goed hebben gespeeld, en hun best gedaan hebben. We gaan ons deze week weer goed voorbereiden op de wedstrijd tegen Heinenoord. Het zal weer close worden, maar ik hoop dat het dubbeltje nu onze kant zal uitvallen.’’
Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Danique Wolters (64. Ferani van Vugt), Victor de Blok; Delano a Cohen; Gregory Paula, Melvin Winterberg, Frank de Regt (46. Christiaan Dabaghian); Lukas Hamann, Noah Lucho Harms (79. Tom Sleeuwenhoek).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant