Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

FC Vlotbrug geen weerstand tegen VDL

Sport 226 keer gelezen

Maassluis - FC Vlotbrug is er niet in geslaagd om de overwinning bij SC Botlek tegen VDL een goed vervolg te geven. De formatie van Richard Koutstaal verloor in Maassluis kansloos met 4-1 (2-1).

‘’VDL heeft een ervaren ploeg waar tegen wij in het begin van de wedstrijd geen weerstand konden bieden’’, wees de trainer van FC Vlotbrug naar de 2-0 achterstand in het eerste kwartier. ‘’VDL had veel ‘lopende’ spelers waar wij geen controle over konden krijgen. De snelle achterstand fleurde de moraal van mijn spelers ook niet op.’’ FC Vlotbrug, dat weer uitkwam met de van een schorsing teruggekeerden Lester den Broeder en Siméon Seghers, toonde toch enige veerkracht toen Clint van de Veerdonk (foto) de spanning voor rust terugbracht tot 2-1. ‘’Ik had even het gevoel dat we er vervolgens op en erover zouden gaan. Wij hadden na een overtreding op Ricardo Wijsbroek een penalty moeten hebben. Dan hadden we op 2-2 kunnen komen. Na de rust speelden we verder naar voren om de achterstand goed te maken, maar het was aan Nino (Noordijk, DR) te danken dat de nederlaag in de counter niet hoger is uitgevallen. We hadden in deze fase graag een puntje mee willen pakken, maar het mocht niet zo zijn.’’ Rick Eldering moest het veld verlaten met een liesblessure. FC Vlotbrug, dat de gedeelde negende plaats bezet in de derde klasse C, wacht tegen achtereenvolgens de titelkandidaten Kethel/Spaland (thuis), Zuidland (uit) en Rijnmond Hoogvliet Sport (thuis) een zwaar programma. ‘’Het zal heel pittig worden in een sterke afdeling waar iedereen van elkaar kunt winnen.’’ FC Vlotbrug speelt zaterdag om 14.30 uur op De Kooistee tegen Kethel/Spaland.

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Ryan de Zeeuw (46. Lenny Schults), Bram Scheringa, Jan Tuitel, Lester den Broeder; Siméon Seghers; Jordy Henderikx, Ricardo Wijsbroek, Gijs Vermeer (70. Shenomar Pers); Rick Eldering (73. Ryan de Melker), Clint van de Veerdonk.

Uit de krant