Hellevoetsluis in spektakelstuk naar zege tegen CION

Sport 405 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft in een strijdvaardige wedstrijd met zeven fraai ogende doelpunten een 4-3 (1-2) overwinning behaald tegen CION. De Hellevoeters delen in de tweede klasse D samen met CWO en Pelikaan de tweede plaats op twee punten van koploper DCV.

Dan Rolandus

‘’Het was een heftig potje, maar ik ben blij dat we aan het langste eind hebben getrokken’’, toonde trainer Paul Bestebreur zich opgelucht na de kraker tegen CION. ‘’Maar het was op het eerste kwartier na van onze kant een matige eerste helft, er was te weinig beleving, te weinig voetbal. Er was weinig aan de hand, maar kwamen zelf ook niet tot grote kansen omdat we niet dwingend genoeg waren.’’
Hellevoetsluis zette in de eerste twintig minuten veel druk op de Vlaardingse veste, had het overwicht, maar de aanvallen reikten niet verder dan de zestienmeterlijn. De eerste kans in de wedstrijd was na 20 minuten meteen raak, maar dan wel aan de overzijde. Strateeg Royama Ibraham stuurde de bal na Hellevoets balverlies op de razendsnelle diepgaande Joey van der Velde, deze liet één op één Damiano Vaudo de hielen zien en passeerde tot slot de kansloze doelman Desney Hoornweg: 0-1. Ruim vijf minuten later was het weer raak, toen wederom Royama Ibraham aan de basis stond van de pass naar links op Danny Koetsier, die vervolgens breed legde op de aanstormende Lars Vuyk, die op zijn beurt met een droge knal Desney Hoornweg voor de tweede keer het nakijken gaf: 0-2. Het was een bittere pil voor de mannen van trainer Paul Bestebreur, een pil, die snel moest worden weggespoeld om verder malheur te voorkomen.

‘’De omschakeling waarin CION gevaarlijk kan zijn, dat is waar we voor gewaarschuwd hebben. Dat zij de ruimtes achter de verdediging willen benuttenen. Dus hadden wij in de eerste helft moeten opletten op de veldbezetting en de orde op de ‘restverdediging’. We gingen bij 0-1 enorm in de fout en bij de 0-2 verspeelden we bij balbezit aan de rechterkant gewoon de bal waardoor het 0-2 werd. Dat zijn fouten, die er gewoon uit moeten, op dit niveau niet gemaakt mogen worden. CION heeft dat goed afgestraft en daar hebben zij een goede ploeg en goede voetballers voor.’’ Glenn Stoffers bracht de spanning op het halfuur volledig terug in de wedstrijd door een afgeslagen voorzet van Fabian Boekholt vanaf de rand van de zestien snoeihard tegen het garen te peren: 1-2. Hellevoetsluis kreeg na vermeend hands binnen de zestien een uitgelezen kans om nog voor de thee de plooien glad te trekken, maar Vincent Mast miste evenals tegen Deltasport de strafschop. ‘’Dan heb je in ieder geval de aansluiter en dan hoop je met de strafschop op 2-2 te komen, maar die ging er niet in. Ik heb tijdens de rust geprobeerd qua veldbezetting de puntjes op de i te zetten en daarin de boel een beetje aan te scherpen door aan te geven dat er bij een achterstand van slechts 1-2 nog niets verloren was.’’

Passie en strijd
Hellevoetsluis wist wat het te doen stond en zette de equipe van CION-trainer en ex-prof Ricky van den Bergh onder druk. Na vijf minuten spelen was het al raak, wederom door Glenn Stoffers, die een afvallende bal buiten de zestien op de slof nam en deze met een fraaie curve precies in de kruising zag krullen: 2-2. Mede aangespoord door de rood witte aanhang ging Hellevoetsluis op jacht naar een derde treffer. Nadat een knal van CION op de vuisten van doelman Desney Hoornweg uiteenspatte en een Vlaardingse kopbal op het dak van het doel was beland, knalde Brian Poelman na Vlaardingse foutenlast het leer in de kruising: 3-2. De spanning in beide kampen was te snijden, de strijd was groots. De thuisclub kwam goed weg met een vrije trap van Royama Ibraham, die op de lat zijn einde vond. Krap tien minuten voor tijd leek Fabian Boekholt met een ferme uithaal vanaf de punt zestien in de verre hoek de wedstrijd in het slot te werpen: 4-2. Terwijl de aanhang feest vierde, werd deze toch weer stil, nadat Joey van der Velde een vrije trap laag door de muur achter de verbouwereerde doelman Desney Hoornweg deponeerde: 4-3. Het slotoffensief van CION werd door de Hellevoetse defensie afgeslagen.

‘’Ik heb in de tweede helft in elk geval een heel gretig Hellevoetsluis gezien, waarin we de overwinning verdiend over de streep hebben getrokken en de drie punten hebben gepakt. Mooi was ook de schoonheid van alle doelpunten. We hebben het onszelf na de benutte vrije trap nog moeilijk gemaakt. We liepen te ver achteruit en het was lastig om in de duels te komen. De scherpte was er vanaf, wellicht door een stukje vermoeidheid in die fase. Maar uiteindelijk was het een strijdbare wedstrijd waarin we de drie punten hebben gepakt. We zijn de competitie goed gestart, weten ook dat het een zware competitie is. We doen na drie wedstrijden met 7 punten mee met de bovenste ploegen. Dat is ook wat we graag willen. Ik zou het graag wat makkelijker willen, maar in deze competitie zullen er geen gemakkelijke wedstrijden zijn. We speelden in de wedstrijden tegen SVS en vorige week tegen Delta Sport een goede eerste helft en zakten dan in de tweede helft weg. Nu tegen CION speelden me een matige eerste helft gevolgd door een sterke tweede helft. We zullen iets moeten vinden dat we het goede 70 minuten lang vol kunnen houden.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag de uitbeurt in en tegen Strijen.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Rucentney Benito (74. Daniel Dijksman), Vincent Mast, Damiano Vaudo, Onur Furuncu; Richard Zebregs; Glenn Stoffers, Davy Mierop, Brian Poelman; Marley Dors (63. Serkan Yavuziygitoglu), Fabian Boekholt.